
Appelsin-, rødløk- og fennikelsalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull salat med appelsin, rødløk og fennikel. Perfekt for sommermåltider eller som en lett forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 appelsiner
- 4 kopper babyruccola
- 1 fennikelfrø, vasket godt og skivet tynt
- 1/2 rød løk, skivet veldig tynt
- 1/4 kopp olivenolje, saltede oliven, uten stein, grovhakket
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Saften av 1 sitron
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Riv skallet av appelsinene i strimler og sett til side til pynt. Skjær appelsinene i tynne skiver. Legg appelsinskivene, ruccola, fennikel, rød løk og oliven i en stor bolle og vend forsiktig. Vend inn olivenolje og sitronsaft rett før servering. Krydre salaten med en liten klype salt og pepper. Bruk de reserverte appelsinskallstrimlene til å pynte tallerkenen.



