Appelsin-, rødløk- og fennikelsalat

Appelsin-, rødløk- og fennikelsalat

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull salat med appelsin, rødløk og fennikel. Perfekt for sommermåltider eller som en lett forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 appelsiner
  • 4 kopper babyruccola
  • 1 fennikelfrø, vasket godt og skivet tynt
  • 1/2 rød løk, skivet veldig tynt
  • 1/4 kopp olivenolje, saltede oliven, uten stein, grovhakket
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Saften av 1 sitron
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Riv skallet av appelsinene i strimler og sett til side til pynt. Skjær appelsinene i tynne skiver. Legg appelsinskivene, ruccola, fennikel, rød løk og oliven i en stor bolle og vend forsiktig. Vend inn olivenolje og sitronsaft rett før servering. Krydre salaten med en liten klype salt og pepper. Bruk de reserverte appelsinskallstrimlene til å pynte tallerkenen.