Grønn papayasalat

Grønn papayasalat

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull grønn papaya salat med en enkel oppskrift. Perfekt for sommermåltidet eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 unser grønne bønner
  • 3 plommetomater
  • 1/2 kopp ristede, usaltede peanøtter
  • 2 store grønne papayaer (1 pund hver), skrellet, frøet og juliennet
  • 1/4 kopp thailandsk fiskesaus
  • 1/4 kopp ferskpresset sitronjuice
  • 1/4 kopp ferskpresset limesaft
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 2 teskjeer rød pepperflak
  • 1/4 kopp grovhakket korianderblader

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett sukkerertene og kok i 2 minutter, dypp dem deretter i kaldt vann. Sil av vannet og del hver ert i to. Del tomatene i lengderetningen og fjern frøene. Skjær tomathalvdelene i tynne strimler på ca. 3 mm. Grovhakk alle peanøttene unntatt 2 spiseskjeer. I en bolle bland papaya med sukkerertene, tomatene, de hakkede peanøttene, fiskesausen, sitron- og limejuicen, sukkeret, hvitløken, rød pepperflakene og 3 spiseskjeer koriander. Pynt med resten av peanøttene og korianderen.