Agurksalat med sennep og dill
oppskrift på en frisk og smakfull agurk, sennep og dill salat. perfekt som forrett eller tilbehør om sommeren. enkel å lage og fullt av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 teskjeer hvitvinseddik
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 1 1/2 teskje sukker
- 1 spiseskje mild olivenolje
- 1 stor, uten kjerner agurk (vanligvis plastpakket; 450 g), skrelt
- 2 spiseskjeer hakket frisk dill
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen eddik, sennep, salt og sukker i en bolle, og tilsett deretter olje i en tynn stråle under stadig visping. Del agurken på langs og fjern frøene med en liten skje, deretter skjærer du halvdelene i tynne skiver på ca. 3 mm. Tilsett agurk og dill i vinaigretten, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket.
- 2Visp sammen eddik, sennep, salt og sukker i en bolle, og tilsett deretter olje i en tynn stråle under stadig visping.
- 3Del agurken på langs og fjern frøene med en liten skje, deretter skjærer du halvdelene i tynne skiver på ca. 3 mm.
- 4Tilsett agurk og dill i vinaigretten, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket.