Agurksalat med sennep og dill

Agurksalat med sennep og dill

oppskrift på en frisk og smakfull agurk, sennep og dill salat. perfekt som forrett eller tilbehør om sommeren. enkel å lage og fullt av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 teskjeer hvitvinseddik
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1/2 teskje salt, eller etter smak
  • 1 1/2 teskje sukker
  • 1 spiseskje mild olivenolje
  • 1 stor, uten kjerner agurk (vanligvis plastpakket; 450 g), skrelt
  • 2 spiseskjeer hakket frisk dill

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen eddik, sennep, salt og sukker i en bolle, og tilsett deretter olje i en tynn stråle under stadig visping. Del agurken på langs og fjern frøene med en liten skje, deretter skjærer du halvdelene i tynne skiver på ca. 3 mm. Tilsett agurk og dill i vinaigretten, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket.
  2. 2Visp sammen eddik, sennep, salt og sukker i en bolle, og tilsett deretter olje i en tynn stråle under stadig visping.
  3. 3Del agurken på langs og fjern frøene med en liten skje, deretter skjærer du halvdelene i tynne skiver på ca. 3 mm.
  4. 4Tilsett agurk og dill i vinaigretten, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket.