Safransrisalat

Safransrisalat

oppskrift på en smakfull saffron rice salad, perfekt som forrett eller sommermat. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer olivenolje, pluss litt mer til dressing
  • 1 spansk løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 kopper langkornet hvit ris
  • 4 kopper vann
  • En stor klype safrantråder
  • Salt og nykvernet pepper
  • 8 aspargesstenger, grillet og kuttet i 1/2-tommers biter
  • 1 rød paprika, brent over åpen flamme og hakket
  • 1 gul paprika, brent over åpen flamme og hakket
  • 3/4 kopp saltede oliven, uten stein og hakket
  • 1/4 kopp ferske urter, for eksempel persille eller korianderblader, hakket
  • Ekstra virgin olivenolje, til å dryppe over
  • 2 spiseskjeer modnet sherryeddik

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp olje i en middels stor kjele på grillens riller eller sidebrennere.
  3. 3Tilsett løk og hvitløk og kok til de er myke.
  4. 4Tilsett risen og rør for å dekke kornene med oljen.
  5. 5Hell vannet i en liten kjele og kok opp.
  6. 6Tilsett safran i løkblandingen og la det koke i 1 minutt.
  7. 7Hell det kokende vannet over risen, rør, tilsett salt og pepper, og kok opp igjen.
  8. 8Skru ned varmen til middels-lav, dekk til kjelen og la det koke i 12 til 14 minutter, eller til risen er akkurat kokt.
  9. 9La risen hvile, dekket, i 5 minutter, før du lufter den med en gaffel.
  10. 10Overfør risen til en stor bolle og tilsett asparges, paprika, oliven og urter.
  11. 11Drypp over ekstra virgin olivenolje og noen spiseskjeer med lagret sherryeddik.
  12. 12Server varm eller romtemperert.