
Safransrisalat
oppskrift på en smakfull saffron rice salad, perfekt som forrett eller sommermat. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer olivenolje, pluss litt mer til dressing
- 1 spansk løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 kopper langkornet hvit ris
- 4 kopper vann
- En stor klype safrantråder
- Salt og nykvernet pepper
- 8 aspargesstenger, grillet og kuttet i 1/2-tommers biter
- 1 rød paprika, brent over åpen flamme og hakket
- 1 gul paprika, brent over åpen flamme og hakket
- 3/4 kopp saltede oliven, uten stein og hakket
- 1/4 kopp ferske urter, for eksempel persille eller korianderblader, hakket
- Ekstra virgin olivenolje, til å dryppe over
- 2 spiseskjeer modnet sherryeddik
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp olje i en middels stor kjele på grillens riller eller sidebrennere.
- 3Tilsett løk og hvitløk og kok til de er myke.
- 4Tilsett risen og rør for å dekke kornene med oljen.
- 5Hell vannet i en liten kjele og kok opp.
- 6Tilsett safran i løkblandingen og la det koke i 1 minutt.
- 7Hell det kokende vannet over risen, rør, tilsett salt og pepper, og kok opp igjen.
- 8Skru ned varmen til middels-lav, dekk til kjelen og la det koke i 12 til 14 minutter, eller til risen er akkurat kokt.
- 9La risen hvile, dekket, i 5 minutter, før du lufter den med en gaffel.
- 10Overfør risen til en stor bolle og tilsett asparges, paprika, oliven og urter.
- 11Drypp over ekstra virgin olivenolje og noen spiseskjeer med lagret sherryeddik.
- 12Server varm eller romtemperert.