Bakt popcornris

Bakt popcornris

lær hvordan du lager deilig bakt popcorn ris med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert eller snacks for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 spansk løk, finhakket
  • 2 til 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kopp popcornris
  • 2 kopper kyllingkraft eller storfekraft, hvis retten krever kjøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Surr løk i smør og olivenolje til den er gyllen, og tilsett deretter hvitløk. Kok hvitløken sammen med løken i 2 minutter. Tilsett ris og surr i 3 til 4 minutter til risen er lett gyllen. Tilsett kraft og rør godt, og kok i 3 til 4 minutter. Alt dette må gjøres i en ovnsikker stekepanne. Sett på lokk og stek i 15 til 20 minutter. Når koketiden er over, slår du av varmen og lar risen stå i ovnen til den skal serveres.