Bakt popcornris
lær hvordan du lager deilig bakt popcorn ris med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert eller snacks for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 spansk løk, finhakket
- 2 til 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kopp popcornris
- 2 kopper kyllingkraft eller storfekraft, hvis retten krever kjøtt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Surr løk i smør og olivenolje til den er gyllen, og tilsett deretter hvitløk. Kok hvitløken sammen med løken i 2 minutter. Tilsett ris og surr i 3 til 4 minutter til risen er lett gyllen. Tilsett kraft og rør godt, og kok i 3 til 4 minutter. Alt dette må gjøres i en ovnsikker stekepanne. Sett på lokk og stek i 15 til 20 minutter. Når koketiden er over, slår du av varmen og lar risen stå i ovnen til den skal serveres.