
Blodappelsin-, rødbete- og fennikelsalat
En frisk og smakfull salat med blodappelsin, rødbete og fennikel, perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 mellomstore rødbeter, toppene fjernet
- 2 mellomstore gyldne rødbeter, toppene fjernet
- 3 blodappelsiner
- 1 middels stor navleappelsin (helst Cara Cara)
- 1 spiseskje fersk sitronjuice
- 1 spiseskje fersk limesaft
- 1/2 liten fennikelfrø, veldig tynt skåret på tvers med mandolin
- 1/4 rød løk, veldig tynt skåret på mandolin (ca. 1/3 kopp)
- Olivenolje av god kvalitet, for eksempel ekstra jomfruolivenolje, gresskarkjerner eller valnøttolje (til å dryppe over)
- Grovt havsalt, som fleur de sel eller Maldon-havsalt
- Nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp løst pakket fersk koriander og/eller kjørvelblader
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 400°. Vask rødbetene, og la noe vann bli igjen på skinnene. Pakk dem individuelt inn i aluminiumsfolie; legg dem på et stekebrett med kant og stek til rødbetene er møre når du stikker i dem med en kniv, omtrent 1 time. La dem avkjøle. I mellomtiden, bruk en skarp kniv til å fjerne all skall og den hvite hinnene fra alle appelsinene; kast dette. Arbeid over en middels stor bolle, skjær mellom membranene på 2 blodappelsiner for å frigjøre segmentene i bollen; press saften ut av membranene ned i bollen og kast membranene. Skjær den gjenværende blodappelsinen og Cara Cara-appen i tynne skiver på tvers. Legg de skivede appelsinene i bollen sammen med segmentene. Tilsett sitronsaft og limesaft. Skrell de avkjølte rødbetene. Skjær 2 rødbeter i tynne skiver på tvers. Kutt de resterende 2 rødbetene i båter. Sil sitrusjuicen; sett til side. Legg rødbeter og appelsiner lagvis på tallerkener, og fordel jevnt. Legg fennikel og løk over rødbetene. Skje den reserverte sitrusjuicen over, og drypp deretter salaten rikelig med olje. Krydre med grovt havsalt og pepper etter smak. La salaten stå i 5 minutter slik at smakene får satt seg. Pynt med korianderblader.
- 2Forvarm ovnen til 400°. Vask rødbetene, og la noe vann bli igjen på skinnene. Pakk dem individuelt inn i aluminiumsfolie; legg dem på et stekebrett med kant og stek til rødbetene er møre når du stikker i dem med en kniv, omtrent 1 time. La dem avkjøle.
- 3I mellomtiden, bruk en skarp kniv til å fjerne all skall og den hvite hinnene fra alle appelsinene; kast dette. Arbeid over en middels stor bolle, skjær mellom membranene på 2 blodappelsiner for å frigjøre segmentene i bollen; press saften ut av membranene ned i bollen og kast membranene. Skjær den gjenværende blodappelsinen og Cara Cara-appen i tynne skiver på tvers. Legg de skivede appelsinene i bollen sammen med segmentene. Tilsett sitronsaft og limesaft.
- 4Skrell de avkjølte rødbetene. Skjær 2 rødbeter i tynne skiver på tvers. Kutt de resterende 2 rødbetene i båter. Sil sitrusjuicen; sett til side. Legg rødbeter og appelsiner lagvis på tallerkener, og fordel jevnt. Legg fennikel og løk over rødbetene. Skje den reserverte sitrusjuicen over, og drypp deretter salaten rikelig med olje. Krydre med grovt havsalt og pepper etter smak. La salaten stå i 5 minutter slik at smakene får satt seg. Pynt med korianderblader.