Sitrus- og løksalat med bønner
Lær hvordan du lager en enkel og frisk string bean og løksalat. Perfekt som forrett eller tilbehør i sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kvart vann
- 2 pund haricots verts
- 2 store røde løk, tynne skiver
- 1 spiseskje ferskpresset sitronsaft
- 1 spiseskje olivenolje
- Salt og nykvernet pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vannet i en middels stor kjele. Kutt og vask bønnene, fjern eventuelle skadde bønner, legg dem i det kokende vannet, og kok i omtrent 5 minutter, eller til de er møre, men fortsatt litt sprø. Sil av bønnene, legg dem i en glasssalatbolle, og la dem avkjøle. Legg løkskivene i en liten bolle, dekk dem med sitronsaft, og la dem trekke i 30 minutter. Når retten skal serveres, tilsett løken i bønnene, drypp over olivenolje, krydre med salt og pepper, og server romtemperert.