Sitrus- og løksalat med bønner

Sitrus- og løksalat med bønner

Lær hvordan du lager en enkel og frisk string bean og løksalat. Perfekt som forrett eller tilbehør i sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kvart vann
  • 2 pund haricots verts
  • 2 store røde løk, tynne skiver
  • 1 spiseskje ferskpresset sitronsaft
  • 1 spiseskje olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp vannet i en middels stor kjele. Kutt og vask bønnene, fjern eventuelle skadde bønner, legg dem i det kokende vannet, og kok i omtrent 5 minutter, eller til de er møre, men fortsatt litt sprø. Sil av bønnene, legg dem i en glasssalatbolle, og la dem avkjøle. Legg løkskivene i en liten bolle, dekk dem med sitronsaft, og la dem trekke i 30 minutter. Når retten skal serveres, tilsett løken i bønnene, drypp over olivenolje, krydre med salt og pepper, og server romtemperert.