Sardinpasta med brødsmuler og Puttanesca-salat

Sardinpasta med brødsmuler og Puttanesca-salat

Lær hvordan du lager en smakfull pasta med sardiner og brødsmuler kombinert med en frisk puttanesca salat. En enkel og deilig rett for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund linguine, fersk eller tørket
  • 4 modne tomater, uten frø og hakket
  • 1/2 rød løk, hakket
  • 3 spiseskjeer kapers
  • 1/2 kopp kalamataoliven, uten stein og grovhakket
  • 6 ansjosfileter (1 boks flate fileter), hakket
  • 3/4 kopp ferske flatebladpersilleblader (4 eller 5 never), delt; 1/2 grovhakket, 1/2 finhakket
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, samt litt til å dryppe over
  • 12 til 15 ferske basilikumblader, skåret eller revet i en chiffonnade
  • Grovt salt og grovkvernet svart pepper
  • 8 hvitløksfedd, hakket
  • 1 1/2 kopper brødsmuler
  • 2 bokser sardiner à 4 unser, drenert og hakket
  • 1 teskje knuste rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Når vannet koker, tilsett linguine og kok akkurat til al dente. Sil godt av.
  2. 2Bland tomater, løk, kapers, oliven, ansjos og den grovhakkede persillen i en middels stor bolle. Dress med sitronsaft og en god skvett ekstra virgin olivenolje, nok til å lett dekke salaten (1–2 spiseskjeer). Strø over basilikum, salt og pepper, vend forsiktig og juster krydderet etter smak.
  3. 3Forvarm en stor, dyp stekepanne på middels varme. Tilsett 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje (fire ganger rundt pannen) og halvparten av den finhakkede hvitløken. Når hvitløken begynner å frese i oljen, tilsett brødsmulene. Rør om til de er dypt gyldne. Tilsett den finhakkede persillen og en raus mengde salt og grovkvernet svart pepper. Overfør brødsmulene til en skål og sett til side.
  4. 4Sett samme panne tilbake på varmen og tilsett 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje (tre ganger rundt pannen). Tilsett resten av hvitløken, sardiner og rød pepperflak, og la det surre på middels varme i 2–3 minutter. Tilsett den varme, kokte pastaen i pannen og vend forsiktig med sardinene. Ha brødsmulene i pannen og vend godt slik at alt blandes og fordeles jevnt. Smak til og juster krydderet etter behov. Server med Puttanesca-salaten ved siden av.