Sommerhage-lasagne

Sommerhage-lasagne

oppskrift på sommer garden lasagna, perfekt for varme dager. enkel å lage, full av friske ingredienser og smakfulle lag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje olivenolje
  • 1 pakke lasagneplater (16 unser)
  • 3 maiskolber, skrellet
  • 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje, delt
  • 2 zucchini, skåret i lange bånd med en grønnsaksskreller, fjern kjernene
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/4 kopp hakket løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 glass marinara-saus (24 unser), delt
  • 2 spiseskjeer kremfløte
  • 2 kopper ricottaost
  • 1 pakke frossen hakket spinat (9 unser), tint og avrent
  • 1 kopp revet mozzarellaost
  • 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en bakeform på 20x15 cm (8x6 tommer) med 1 teskje olivenolje.
  2. 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok lasagnen i det kokende vannet, rør av og til, til den er gjennomkokt men fortsatt fast, ca. 8 minutter. Sil av vannet.
  3. 3Kok opp en annen stor kjele med lettsaltet vann. Kok maisen i det kokende vannet til den er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Skjær kornene av kolbene og kast kolbene.
  4. 4Varm opp 1 ½ teskje ekstra virgin olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Sauter zucchiniribbene med en klype salt og svart pepper i den varme oljen til de er gylne og gjennomkokte, ca. 5 minutter.
  5. 5Varm opp resten av ekstra virgin olivenolje i en stor kjele på middels varme. Stek og rør løk i den varme oljen til den er gjennomsiktig, 5–7 minutter. Tilsett hvitløk; stek og rør til den er duftende, ca. 1 minutt. Hell 1/3 av marinara-sausen i løkblandingen; la det småkoke, skru ned varmen, rør inn fløte, og la det koke til sausen er litt redusert, ca. 5–10 minutter.
  6. 6Hell 1/3 av marinara-sausen i bunnen av den forberedte bakeformen. Legg et lag med lasagneplater over sausen, og trim platene etter behov for å passe i formen. Fordel zucchiniribbene over lasagneplatene og legg et nytt lag med lasagneplater oppå.
  7. 7Fordel ricotta-ost over lasagneplatene og legg et nytt lag med plater oppå osten. Hell marinara-fløteblandingen over platene og strø over maiskorn.
  8. 8Legg et lag med lasagneplater over maisen, og topp med spinat. Legg et siste lag med pl