Olivenolje og hvitløkskremede poteter

Olivenolje og hvitløkskremede poteter

lær hvordan du lager kremete poteter med olivenolje og hvitløk. en enkel og smakfull oppskrift som passer til alle måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor hvitløksfedd
  • 1,4 kg gulrotfleskede poteter, for eksempel Yukon Gold
  • 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1/2 kopp helmelk
  • 1 1/2 teskjeer salt
  • 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Del hvitløksåkeren i enkeltdeler, kast løs papirtynouterskall, men behold skallet på hver enkelt fedd, og pakk det tett inn i folie. Rist hvitløken midt i ovnen i 30 minutter, eller til den er myk. Fjern hvitløken fra ovnen og la den avkjøle litt. Skrell skallet av hvert enkelt fedd, og mos hvitløksmassen med en gaffel på en tallerken til den er glatt. Mens hvitløken ristes, skrell potetene og kutt dem i 5 cm store biter. I en kjele på 4 liter dekker du potetene med kaldt, saltet vann slik at det er 5 cm over potetene, og lar det småkoke til potetene er veldig møre, ca. 30 minutter. Sil av vannet i en sil og overfør potetene til en stor bolle. Mos potetene med en potetmoser. Tilsett hvitløksmassen, ¾ kopp olje, melk, salt, muskatnøtt og pepper, og pisk med en elektrisk mikser til det er jevnt og glatt. Server potetene med resten av oljen dryppet over.
  2. 2Forvarm ovnen til 200°C.
  3. 3Del hvitløksåkeren i enkeltdeler, kast løs papirtynouterskall, men behold skallet på hver enkelt fedd, og pakk det tett inn i folie. Rist hvitløken midt i ovnen i 30 minutter, eller til den er myk. Fjern hvitløken fra ovnen og la den avkjøle litt. Skrell skallet av hvert enkelt fedd, og mos hvitløksmassen med en gaffel på en tallerken til den er glatt.
  4. 4Mens hvitløken ristes, skrell potetene og kutt dem i 5 cm store biter. I en kjele på 4 liter dekker du potetene med kaldt, saltet vann slik at det er 5 cm over potetene, og lar det småkoke til potetene er veldig møre, ca. 30 minutter. Sil av vannet i en sil og overfør potetene til en stor bolle. Mos potetene med en potetmoser. Tilsett hvitløksmassen, ¾ kopp olje, melk, salt, muskatnøtt og pepper, og pisk med en elektrisk mikser til det er jevnt og glatt.
  5. 5Server potetene med resten av oljen dryppet over.