Langtidskokt kraftig pølsestuing med cheddarosttopping

Langtidskokt kraftig pølsestuing med cheddarosttopping

Lag en deilig og mettende sausage stew med ostetopping i slow cooker. Perfekt for kalde dager, enkel å lage, og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 ukokte medium pølser
  • 1 spiseskje Cabot Salted Smør
  • 1 middels løk eller purre, hakket
  • 4 sjalottløk, skrelt og grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, knust og skrelt
  • 2 mellomstore kokte poteter, skrelt og terninger
  • 1/2–1 kopp kyllingkraft
  • 2 grønne paprika, renset og hakket
  • 1 (400 g) boks hakkede tomater med juice
  • 3/4 kopp tørkede linser
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 2 teskjeer brunt sukker
  • 2 teskjeer hakket fersk rosmarin, delt
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 113 g Cabot Seriously Sharp Cheddar, revet (ca. 1 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 1Prikk pølsene over hele med en gaffel (for å hindre at de sprekker).
  2. 2Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett pølsene og kok til de er brune på alle sider. Overfør til en tallerken og sett til side.
  3. 3Tilsett løk eller purre, sjalottløk og hvitløk i pannen og kok, mens du rører, til de er myke, ca. 5 minutter.
  4. 4Skrap løkblandingen over i en slow cooker. Tilsett poteter, 1/2 kopp kyllingkraft, grønne paprika, tomater, linser, eddik og brunt sukker. Tilsett 1 teskje rosmarin og de reserverte pølsene.
  5. 5Dekk til slow cookeren og kok på lav varme i 8 til 10 timer, eller til gryten er tykk, og tilsett mer av den resterende kraften mot slutten om nødvendig.
  6. 6Smak til med salt og pepper. Hvis gryten er for syrlig, tilsett en liten klype ekstra brunt sukker. Server med ost på toppen og dryss over resten av rosmarinen.