Langtidskokt kraftig pølsestuing med cheddarosttopping
Lag en deilig og mettende sausage stew med ostetopping i slow cooker. Perfekt for kalde dager, enkel å lage, og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 ukokte medium pølser
- 1 spiseskje Cabot Salted Smør
- 1 middels løk eller purre, hakket
- 4 sjalottløk, skrelt og grovhakket
- 2 hvitløksfedd, knust og skrelt
- 2 mellomstore kokte poteter, skrelt og terninger
- 1/2–1 kopp kyllingkraft
- 2 grønne paprika, renset og hakket
- 1 (400 g) boks hakkede tomater med juice
- 3/4 kopp tørkede linser
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 2 teskjeer brunt sukker
- 2 teskjeer hakket fersk rosmarin, delt
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 113 g Cabot Seriously Sharp Cheddar, revet (ca. 1 kopp)
Fremgangsmåte
- 1Prikk pølsene over hele med en gaffel (for å hindre at de sprekker).
- 2Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett pølsene og kok til de er brune på alle sider. Overfør til en tallerken og sett til side.
- 3Tilsett løk eller purre, sjalottløk og hvitløk i pannen og kok, mens du rører, til de er myke, ca. 5 minutter.
- 4Skrap løkblandingen over i en slow cooker. Tilsett poteter, 1/2 kopp kyllingkraft, grønne paprika, tomater, linser, eddik og brunt sukker. Tilsett 1 teskje rosmarin og de reserverte pølsene.
- 5Dekk til slow cookeren og kok på lav varme i 8 til 10 timer, eller til gryten er tykk, og tilsett mer av den resterende kraften mot slutten om nødvendig.
- 6Smak til med salt og pepper. Hvis gryten er for syrlig, tilsett en liten klype ekstra brunt sukker. Server med ost på toppen og dryss over resten av rosmarinen.