
Olje-pochert tunfisk med escarole og lima bønner
oppskrift på olje-tilberedt tunfisk med frisk escarole og kremete limabønner. en sunn og smakfull rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 sitron, tynne skiver
- 1 280 gram albacore tunfiskfilet, skåret i 1/3 tommers tykke skiver
- Olivenolje (til pochering)
- 1 stor grønn løk, tynne skiver (ca. 1/4 kopp)
- 4 kopper grovhakket escarole (ca. 115 gram)
- 1 boks på 240 gram baby-limabønner, drenert
- 4 ss hakket fersk persille, delt
- 1 ss hvit balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Legg en tung, middels stor stekepanne med sitronskiver. Strø tunfisk med salt og pepper og legg den oppå sitronen. Tilsett akkurat nok olivenolje til å dekke tunfisken. Poach tunfisken over middels lav varme til den er nesten gjennomkokt, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør tunfisken til en tallerken. Kast sitronskivene. Kast alt unntatt 1 spiseskje av stekesjyen fra pannen. Tilsett grønn løk og surr i ett minutt over middels høy varme. Tilsett escarole, limabønner og 3 ss persille i pannen. Surr til escarolen begynner å visne, ca. 1 minutt. Strø over eddik. Krydre med salt og pepper etter smak. Fordel escarole- og bønnsblandingen på 2 tallerkener og legg tunfiskeskivene oppå. Strø over resten av persillen og server.
- 2Legg en tung, middels stor stekepanne med sitronskiver. Strø tunfisk med salt og pepper og legg den oppå sitronen. Tilsett akkurat nok olivenolje til å dekke tunfisken. Poach tunfisken over middels lav varme til den er nesten gjennomkokt, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør tunfisken til en tallerken. Kast sitronskivene.
- 3Kast alt unntatt 1 spiseskje av stekesjyen fra pannen. Tilsett grønn løk og surr i ett minutt over middels høy varme. Tilsett escarole, limabønner og 3 ss persille i pannen. Surr til escarolen begynner å visne, ca. 1 minutt. Strø over eddik. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 4Fordel escarole- og bønnsblandingen på 2 tallerkener og legg tunfiskeskivene oppå. Strø over resten av persillen og server.