Krydret melon og serranoskinke

Krydret melon og serranoskinke

oppskrift på en spennende forrett med spicy melon og serrano skinke, perfekt for sommerfester og lette måltider

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 hele nellikspiker
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 kopp hvitvinseddik
  • 1 kopp vann
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 3 skiver sitronekstrakt
  • 1/4 vannmelon uten frø, skrelt og i terninger
  • 1/2 cantaloupe, skrelt og i terninger
  • 8 tynne skiver Serranoskinke
  • 1 kopp blandede gode oliven, helst Manzanilla, Kalamata eller grønne hvitløk
  • Olivenolje, til å dryppe over
  • En klype grovt eller kosher salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor kjele, bland kardemomme, stjerneanis, kanelstang, korianderfrø, eddik, vann, sukker og sitrusrind. Sett kjelen på middels varme, og la det småkoke i 3 minutter.
  2. 2Skjær vannmelon og cantaloupe i store terninger, og legg dem i syltevæsken. La melonen sylte i omtrent 1 minutt for å la de eksotiske smakene trekke lett inn i frukten.
  3. 3For å servere: Legg 2 skiver skinke midt på et serveringsfat, og topp med en fin haug av de syltefruktene. Strø noen oliven rundt, drypp med olivenolje, og et lite dryss av grovt salt. Gjenta med de resterende ingrediensene.