Hello Fresh Mobile Banner
Krøllete endiv, prosciutto og mozzarella på bruschetta

Krøllete endiv, prosciutto og mozzarella på bruschetta

Oppdag en smakfull forrett med sprø bruschetta toppet med frisk curly endive, delikat prosciutto og smeltet mozzarella – perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 18 diagonale skiver av baguettbrød (1/2 tomme tykke)
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 hode med krøllet endiv eller frisée-blader, delt i 5 cm brede strimler
  • 1 (200 g) ball fersk mozzarellaost i vann, drenert og skåret i 18 tynne skiver
  • 18 papirtynne skiver prosciutto
  • 2 spiseskjeer rødvinsvinaigrette, oppskrift følger
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 2 teskjeer honning
  • 2 teskjeer salt
  • 3/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Legg brødskivene på to store, tykke bakebrett. Pensle skivene med 3 spiseskjeer olje. Stek til crostiniene er lyse gylne og sprø, omtrent 15 minutter.
  3. 3Pakk inn 1 krøllete endive og 1 skive ost med 1 skive prosciutto, slik at toppene stikker ca. 2,5 cm over den lange siden av prosciutton. Anrett crostiniene på et fat. Legg en prosciuttorull på hver crostini. Drypp vinaigretten over og server.
  4. 4Bland eddik, sitronsaft, honning, salt og pepper i en blender. Mens maskinen går, tilsett gradvis oljen. Smak til vinaigretten med mer salt og pepper etter ønske.