
Salat med svarte øynebønner
oppdag en enkel og smakfull oppskrift på black-eyed pea salat. perfekt for sommermat eller hverdagsmiddag. sunn, mettende og lett å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje, ca. etter behov, til å pensle på paprikaene
- 1 rød paprika, delt i to, stilket og frø fjernet
- 1 gul paprika, delt i to, stilket og frø fjernet
- 1/3 kopp rødvinseddik
- 1 stor hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv og delt i fire
- 1 kopp olivenolje, helst ekstra jomfru
- 2 bokser á 450 g svarte øyepærer, drenert
- 2 ss skivede vårløk, bare de hvite og de møre grønne delene (fra ca. 6 vårløk)
- 2 ss hakkede ferske persilleblader, fra ca. 30 g persille, stilkene fjernet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 2Pensle paprikaene med olivenolje, og legg dem med snittflaten ned på et stykke aluminiumsfolie av kraftig kvalitet (med kantene opp for å unngå drypp). Røst dem til de er forkullede, og legg dem deretter i en resealbar plastpose eller en tett dekket panne for å dampe og avkjøle.
- 3Lag vinaigretten rett før bruk. Hell eddik og hvitløk gjennom åpningen i en kjørende blender, og tilsett deretter olivenolje i en tynn, langsom strøm mens blenderen går. (Alternativt kan du lage vinaigretten ved å vispe ingrediensene sammen i en bolle i samme rekkefølge; i så fall bør hvitløken finhakkes først.)
- 4Gå tilbake til paprikaene og skrell av den svarte, forkullede huden. Skjær kjøttet i brunoise (julienne, deretter tverrsnitt) og legg det i en blandingsbolle. Vend inn de avdryppede svarte øye-bønne, vårløk og persille. Rør inn nok av vinaigretten til å dekke alt. Server familiebuffet.