Hello Fresh Mobile Banner
Salat med svarte øynebønner

Salat med svarte øynebønner

oppdag en enkel og smakfull oppskrift på black-eyed pea salat. perfekt for sommermat eller hverdagsmiddag. sunn, mettende og lett å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje, ca. etter behov, til å pensle på paprikaene
  • 1 rød paprika, delt i to, stilket og frø fjernet
  • 1 gul paprika, delt i to, stilket og frø fjernet
  • 1/3 kopp rødvinseddik
  • 1 stor hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv og delt i fire
  • 1 kopp olivenolje, helst ekstra jomfru
  • 2 bokser á 450 g svarte øyepærer, drenert
  • 2 ss skivede vårløk, bare de hvite og de møre grønne delene (fra ca. 6 vårløk)
  • 2 ss hakkede ferske persilleblader, fra ca. 30 g persille, stilkene fjernet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
  2. 2Pensle paprikaene med olivenolje, og legg dem med snittflaten ned på et stykke aluminiumsfolie av kraftig kvalitet (med kantene opp for å unngå drypp). Røst dem til de er forkullede, og legg dem deretter i en resealbar plastpose eller en tett dekket panne for å dampe og avkjøle.
  3. 3Lag vinaigretten rett før bruk. Hell eddik og hvitløk gjennom åpningen i en kjørende blender, og tilsett deretter olivenolje i en tynn, langsom strøm mens blenderen går. (Alternativt kan du lage vinaigretten ved å vispe ingrediensene sammen i en bolle i samme rekkefølge; i så fall bør hvitløken finhakkes først.)
  4. 4Gå tilbake til paprikaene og skrell av den svarte, forkullede huden. Skjær kjøttet i brunoise (julienne, deretter tverrsnitt) og legg det i en blandingsbolle. Vend inn de avdryppede svarte øye-bønne, vårløk og persille. Rør inn nok av vinaigretten til å dekke alt. Server familiebuffet.