Vegansk brokkolisuppe
Lag en kremet og sunn vegansk brokkolisuppe med enkle ingredienser. Perfekt for en lett lunsj eller middag, full av næring og smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp rå cashewnøtter
- 5 kopper grønnsaksbuljong, delt
- 2 Yukon Gold-poteter, skåret i 1/2-tommers terninger
- 1 løk, finhakket
- 4 1/2 kopper grovhakket brokkoli
- 1 teskje tørket basilikum
- 1 teskje fint havsalt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Bland cashewnøtter og 1 kopp grønnsaksbuljong i en blender til det er jevnt, ca. 1 minutt.
- 2Hell de resterende 4 koppene med grønnsaksbuljong i en stor kjele; tilsett poteter og løk. La det småkoke, dekk til, og kok i 5 minutter. Rør inn brokkoli og basilikum; la det koke opp igjen. Dekk til og kok til potetene er møre, ca. 10 minutter.
- 3Rør inn cashewblandingen i suppen; smak til med salt og svart pepper. La det småkoke, og fjern deretter umiddelbart fra varmen. Overfør omtrent halvparten av suppen til en blender; kjør til den er jevn. Hell den blendede suppen tilbake i kjelen og rør godt. Server umiddelbart.