Hello Fresh Mobile Banner
Thailandsk biffsalat

Thailandsk biffsalat

Lær hvordan du lager en autentisk thai beef salad. En frisk og krydret salat med marinert biff, perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 grønne løk, hakket
  • 1 sitrongress, kuttet i 2,5 cm biter
  • 1 kopp fersk koriander, hakket
  • 1 kopp fersk mynte, hakket
  • 1 kopp limesaft
  • 1/3 kopp fiskesaus
  • 1 ss søt chilisaus
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 680 gram (2,5 cm tykt) bifffilet
  • 1 hode isbergsalat – skylt, tørket og revet i bitestørrelse
  • 1/2 engelsk agurk, i terninger
  • 1 pint cherrytomater

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, rør sammen de grønne løkene, sitrongress, koriander, mynteblader, limejuice, fiskesaus, chilisaus og sukker til det er godt blandet og sukkeret er oppløst. Juster smaken, om ønskelig, ved å tilsette mer sukker og/eller fiskesaus. Sett til side.
  2. 2Kok biffen over høy varme på en forvarmet grill i omtrent 4-6 minutter på hver side, til den er kokt medium. Ikke overkok kjøttet! Ta det av varmen og skjær det i tynne strimler. Legg kjøttet og saften i sausen og sett det i kjøleskapet, godt dekket, i minst 3 timer.
  3. 3Riv salaten i bitestørrelse biter og legg den i en salatbolle. Plasser agurken oppå salaten, og hell deretter kjøttet og sausen over. Topp med cherrytomater og pynt med ferske korianderblader.