Thailandsk biffsalat
Lær hvordan du lager en autentisk thai beef salad. En frisk og krydret salat med marinert biff, perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 grønne løk, hakket
- 1 sitrongress, kuttet i 2,5 cm biter
- 1 kopp fersk koriander, hakket
- 1 kopp fersk mynte, hakket
- 1 kopp limesaft
- 1/3 kopp fiskesaus
- 1 ss søt chilisaus
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 680 gram (2,5 cm tykt) bifffilet
- 1 hode isbergsalat – skylt, tørket og revet i bitestørrelse
- 1/2 engelsk agurk, i terninger
- 1 pint cherrytomater
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, rør sammen de grønne løkene, sitrongress, koriander, mynteblader, limejuice, fiskesaus, chilisaus og sukker til det er godt blandet og sukkeret er oppløst. Juster smaken, om ønskelig, ved å tilsette mer sukker og/eller fiskesaus. Sett til side.
- 2Kok biffen over høy varme på en forvarmet grill i omtrent 4-6 minutter på hver side, til den er kokt medium. Ikke overkok kjøttet! Ta det av varmen og skjær det i tynne strimler. Legg kjøttet og saften i sausen og sett det i kjøleskapet, godt dekket, i minst 3 timer.
- 3Riv salaten i bitestørrelse biter og legg den i en salatbolle. Plasser agurken oppå salaten, og hell deretter kjøttet og sausen over. Topp med cherrytomater og pynt med ferske korianderblader.