Grillet kylling Caesar-salat

Grillet kylling Caesar-salat

Lær hvordan du lager en deilig grillet kylling caesarsalat. Perfekt for sommermåltidet eller en sunn middag. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 lb skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1 teskje salt
  • 3/4 teskje svart pepper
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1 teskje ansjospasta
  • 2 pakker à 10 oz hjertesalat av romaine
  • 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano
  • 1 1/2 kopper naturell eller smakstilsatte krutonger
  • Spesialutstyr: en godt innarbeidet stor (to-brenners) rutenettgrillpanne

Fremgangsmåte

  1. 1Lett oppvarmet grillpanne med olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. I mellomtiden, tørk kyllingen godt og dekk den med 1 spiseskje olje, deretter strø over 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Grill kyllingen, snu den én gang, til den er akkurat gjennomstekt, totalt 14 til 16 minutter. Mens kyllingen grilles, blend hvitløk, sitronsaft, sennep, ansjospasta og resten av 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en blender til det er godt blandet. Med motoren i gang, tilsett resten av 7 spiseskjeer olje i en jevn strøm, og blend til det er emulsifisert. Overfør kyllingen til et skjærebrett og skjær den i skiver som er 1/2 tomme tykke. Vend kyllingen i 2 spiseskjeer dressing i en stor bolle. Tilsett romanosalat, ost, resten av dressingen og krutonger, og vend alt godt sammen.
  2. 2Lett oppvarmet grillpanne med olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. I mellomtiden, tørk kyllingen godt og dekk den med 1 spiseskje olje, deretter strø over 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Grill kyllingen, snu den én gang, til den er akkurat gjennomstekt, totalt 14 til 16 minutter.
  3. 3Mens kyllingen grilles, blend hvitløk, sitronsaft, sennep, ansjospasta og resten av 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en blender til det er godt blandet. Med motoren i gang, tilsett resten av 7 spiseskjeer olje i en jevn strøm, og blend til det er emulsifisert.
  4. 4Overfør kyllingen til et skjærebrett og skjær den i skiver som er 1/2 tomme tykke. Vend kyllingen i 2 spiseskjeer dressing i en stor bolle. Tilsett romanosalat, ost, resten av dressingen og krutonger, og vend alt godt sammen.