
Grillet kylling Caesar-salat
Lær hvordan du lager en deilig grillet kylling caesarsalat. Perfekt for sommermåltidet eller en sunn middag. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 lb skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 teskje salt
- 3/4 teskje svart pepper
- 2 hvitløksfedd, knust
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- 1 teskje ansjospasta
- 2 pakker à 10 oz hjertesalat av romaine
- 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- 1 1/2 kopper naturell eller smakstilsatte krutonger
- Spesialutstyr: en godt innarbeidet stor (to-brenners) rutenettgrillpanne
Fremgangsmåte
- 1Lett oppvarmet grillpanne med olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. I mellomtiden, tørk kyllingen godt og dekk den med 1 spiseskje olje, deretter strø over 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Grill kyllingen, snu den én gang, til den er akkurat gjennomstekt, totalt 14 til 16 minutter. Mens kyllingen grilles, blend hvitløk, sitronsaft, sennep, ansjospasta og resten av 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en blender til det er godt blandet. Med motoren i gang, tilsett resten av 7 spiseskjeer olje i en jevn strøm, og blend til det er emulsifisert. Overfør kyllingen til et skjærebrett og skjær den i skiver som er 1/2 tomme tykke. Vend kyllingen i 2 spiseskjeer dressing i en stor bolle. Tilsett romanosalat, ost, resten av dressingen og krutonger, og vend alt godt sammen.
- 2Lett oppvarmet grillpanne med olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. I mellomtiden, tørk kyllingen godt og dekk den med 1 spiseskje olje, deretter strø over 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Grill kyllingen, snu den én gang, til den er akkurat gjennomstekt, totalt 14 til 16 minutter.
- 3Mens kyllingen grilles, blend hvitløk, sitronsaft, sennep, ansjospasta og resten av 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en blender til det er godt blandet. Med motoren i gang, tilsett resten av 7 spiseskjeer olje i en jevn strøm, og blend til det er emulsifisert.
- 4Overfør kyllingen til et skjærebrett og skjær den i skiver som er 1/2 tomme tykke. Vend kyllingen i 2 spiseskjeer dressing i en stor bolle. Tilsett romanosalat, ost, resten av dressingen og krutonger, og vend alt godt sammen.



