Klassisk spinat- og artisjokkdip med mozzarella og parmesan

Klassisk spinat- og artisjokkdip med mozzarella og parmesan

Oppdag en enkel og smakfull oppskrift på klassisk spinat- og artisjokkdip med ost. Perfekt som forrett eller til en sosial sammenkomst.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pakke (10 unser) frossen spinat, tint og godt avrent
  • 2 ss usaltet smør
  • 1 middels sjalottløk, finhakket
  • 3/4 ts paprika
  • 400 g hermetiske eller frosne artisjokkhjerter (ca. 2 kopper), tint, avrent og grovhakket
  • 225 g kremost
  • 1 kopp (eller mer) kremfløte
  • 1 ts kosher-salt
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 1 kopp revet mozzarella
  • 1/4 kopp revet Parmesan
  • 1 ss fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1Klem så mye væske som mulig ut av spinaten med et rent kjøkkenhåndkle eller papirhåndklær. Smelt smør i en stor panne over middels høy varme. Sauter sjalottløk til den er myk, ca. 3–5 minutter. Rør inn paprika og kok til det er aromatisk, ca. 30 sekunder. Tilsett spinat, artisjokkhjerter, kremost, fløte, salt og pepper, og kok under omrøring til det er gjennomvarmt og litt redusert, 8–10 minutter. Vend inn mozzarella og Parmesan, og kok til det er smeltet; tilsett mer fløte om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens. Ta av varmen og rør inn sitronsaft.
  2. 2Klem så mye væske som mulig ut av spinaten med et rent kjøkkenhåndkle eller papirhåndklær. Smelt smør i en stor panne over middels høy varme. Sauter sjalottløk til den er myk, ca. 3–5 minutter. Rør inn paprika og kok til det er aromatisk, ca. 30 sekunder. Tilsett spinat, artisjokkhjerter, kremost, fløte, salt og pepper, og kok under omrøring til det er gjennomvarmt og litt redusert, 8–10 minutter. Vend inn mozzarella og Parmesan, og kok til det er smeltet; tilsett mer fløte om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens. Ta av varmen og rør inn sitronsaft.
  3. 3Forhåndsversjon: Dippen kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares i en lufttett beholder og avkjøles. Varm opp før servering.
  4. 4Dippen kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares i en lufttett beholder og avkjøles. Varm opp før servering.