Marinerte sommergrønnsaker

Marinerte sommergrønnsaker

Lær hvordan du lager deilige marinerte sommergrønnsaker med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommeren og sunn snacks eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 sommer squash eller zucchini (ca. 450 gram), skåret diagonalt i 1/2" tykke skiver
  • 3 røde, oransje eller gule paprika, skåret i 1" strimler
  • 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer sherry- eller rødvinseddik
  • 4 kvister oregano

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser rister i øvre og nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 475°. Legg squash og paprika på separate bakeplater. Drypp hver plate med 1/2 spiseskje olje, krydre med salt og pepper, og vend for å dekke. Fordel i ett lag, snu paprika med skinnsiden opp. Rørost paprika på øvre rille og squash på nedre rille, snu squash én gang, til de er møre, 15–20 minutter. La avkjøle litt; fjern skinnet fra paprikaene. Visp hvitløk, eddik og resten av oljen i en stor bolle; krydre med salt og pepper. Tilsett grønnsakene og oregano; vend for å dekke. Dekk til og la stå i minst 1 time. FORBEREDELSER: Grønnsakene kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap; la dem komme til romtemperatur før servering.
  2. 2Plasser rister i øvre og nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 475°. Legg squash og paprika på separate bakeplater. Drypp hver plate med 1/2 spiseskje olje, krydre med salt og pepper, og vend for å dekke. Fordel i ett lag, snu paprika med skinnsiden opp.
  3. 3Rørost paprika på øvre rille og squash på nedre rille, snu squash én gang, til de er møre, 15–20 minutter. La avkjøle litt; fjern skinnet fra paprikaene.
  4. 4Visp hvitløk, eddik og resten av oljen i en stor bolle; krydre med salt og pepper. Tilsett grønnsakene og oregano; vend for å dekke. Dekk til og la stå i minst 1 time.
  5. 5FORBEREDELSER: Grønnsakene kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap; la dem komme til romtemperatur før servering.