
Marinerte sommergrønnsaker
Lær hvordan du lager deilige marinerte sommergrønnsaker med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommeren og sunn snacks eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 sommer squash eller zucchini (ca. 450 gram), skåret diagonalt i 1/2" tykke skiver
- 3 røde, oransje eller gule paprika, skåret i 1" strimler
- 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 2 hvitløksfedd
- 2 spiseskjeer sherry- eller rødvinseddik
- 4 kvister oregano
Fremgangsmåte
- 1Plasser rister i øvre og nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 475°. Legg squash og paprika på separate bakeplater. Drypp hver plate med 1/2 spiseskje olje, krydre med salt og pepper, og vend for å dekke. Fordel i ett lag, snu paprika med skinnsiden opp. Rørost paprika på øvre rille og squash på nedre rille, snu squash én gang, til de er møre, 15–20 minutter. La avkjøle litt; fjern skinnet fra paprikaene. Visp hvitløk, eddik og resten av oljen i en stor bolle; krydre med salt og pepper. Tilsett grønnsakene og oregano; vend for å dekke. Dekk til og la stå i minst 1 time. FORBEREDELSER: Grønnsakene kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap; la dem komme til romtemperatur før servering.
- 2Plasser rister i øvre og nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 475°. Legg squash og paprika på separate bakeplater. Drypp hver plate med 1/2 spiseskje olje, krydre med salt og pepper, og vend for å dekke. Fordel i ett lag, snu paprika med skinnsiden opp.
- 3Rørost paprika på øvre rille og squash på nedre rille, snu squash én gang, til de er møre, 15–20 minutter. La avkjøle litt; fjern skinnet fra paprikaene.
- 4Visp hvitløk, eddik og resten av oljen i en stor bolle; krydre med salt og pepper. Tilsett grønnsakene og oregano; vend for å dekke. Dekk til og la stå i minst 1 time.
- 5FORBEREDELSER: Grønnsakene kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap; la dem komme til romtemperatur før servering.


