
Brasiliansk grillet laks med mangosalsa
oppskrift på braziliansk inspirert grillet laks med frisk mango salsa, perfekt for sommermat og sunn middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 stk sedertreplate
- 2. 1 teskje vegetabilsk olje
- 3. 2 store, modne mangoer, finhakket
- 4. 1 rød løk, hakket
- 5. 1 liten bunt koriander, grovhakket
- 6. 1 jalapeño med frø, hakket, eller mer etter smak
- 7. Saften av 1/2 lime
- 8. En skvett olivenolje
- 9. En skvett appelsinjuice
- 10. En klype salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 11. 1 (680 gram) laksefilet med skinn
Fremgangsmåte
- 11. Plasser sedertrekkeplanken på et stekebrett med kant. Dekk den med vann. La den ligge og trekke i minst 4 timer. Tøm ut vannet; gni den ene siden med 1 teskje vegetabilsk olje.
- 22. Bland mango, løk, koriander, jalapeño, limesaft, olivenolje, appelsinjuice, salt og pepper i en stor bolle; rør godt sammen.
- 33. Krydre laksen med salt og pepper. Plasser den på den oljede siden av sedertrekkeplanken og dekk med mango-blandingen.
- 44. Skru på brennerne på den ene siden av et utendørs grillanlegg til høy varme, og den andre siden til lav varme.
- 55. Flytt sedertrekkeplanken til den forvarmede grillen på den lavere varme siden. Lukk grillen og kok, og sjekk ofte. Spray gjerne planken med vann ved behov, til laksen er lett å flake med en gaffel, ca. 30 til 40 minutter.