Brasiliansk grillet laks med mangosalsa

Brasiliansk grillet laks med mangosalsa

oppskrift på braziliansk inspirert grillet laks med frisk mango salsa, perfekt for sommermat og sunn middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stk sedertreplate
  • 2. 1 teskje vegetabilsk olje
  • 3. 2 store, modne mangoer, finhakket
  • 4. 1 rød løk, hakket
  • 5. 1 liten bunt koriander, grovhakket
  • 6. 1 jalapeño med frø, hakket, eller mer etter smak
  • 7. Saften av 1/2 lime
  • 8. En skvett olivenolje
  • 9. En skvett appelsinjuice
  • 10. En klype salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 11. 1 (680 gram) laksefilet med skinn

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser sedertrekkeplanken på et stekebrett med kant. Dekk den med vann. La den ligge og trekke i minst 4 timer. Tøm ut vannet; gni den ene siden med 1 teskje vegetabilsk olje.
  2. 22. Bland mango, løk, koriander, jalapeño, limesaft, olivenolje, appelsinjuice, salt og pepper i en stor bolle; rør godt sammen.
  3. 33. Krydre laksen med salt og pepper. Plasser den på den oljede siden av sedertrekkeplanken og dekk med mango-blandingen.
  4. 44. Skru på brennerne på den ene siden av et utendørs grillanlegg til høy varme, og den andre siden til lav varme.
  5. 55. Flytt sedertrekkeplanken til den forvarmede grillen på den lavere varme siden. Lukk grillen og kok, og sjekk ofte. Spray gjerne planken med vann ved behov, til laksen er lett å flake med en gaffel, ca. 30 til 40 minutter.