Reker og romainesalat stekt i wok
oppskrift på shrimp and romaine stir-fry, en rask og smakfull rett med reker og crispy romaine salat, perfekt for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp redusert-salt kyllingbuljong
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer riseddik (uten smakstilsetning)
- 1 spiseskje sukker
- 1 1/2 teskje maisstivelse
- 1/2 teskje tørkede hete rød pepperflak til wok-retter
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5 hvitløksfedd, presset gjennom hvitløkspresse
- 1 spiseskje finhakket, skrelt fersk ingefær
- 570 gram skrelte og rensede store reker (ca. 21 til 25 per pund), tørket forsiktig
- 2 romainhjerter, kuttet på tvers i tredjedeler
- Tilbehør: hvit ris
Fremgangsmåte
- 1Lag saus: Rør sammen alle saus-ingredienser i en liten bolle.
- 2Rør sammen alle saus-ingredienser i en liten bolle.
- 3Lag wok: Varm opp olje i en 30 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Wok hvitløk og ingefær til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett reker og wok til de er nesten gjennomkokte, ca. 3 minutter. Tilsett halvparten av romaine og wok til den begynner å visne, deretter tilsett resten av romaine og wok til det akkurat begynner å visne og rekene er gjennomkokte, ca. 1 minutt. Rør inn sausen, og tilsett den i wokken. La det småkoke under omrøring i 2 minutter.
- 4Varm opp olje i en 30 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Wok hvitløk og ingefær til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett reker og wok til de er nesten gjennomkokte, ca. 3 minutter. Tilsett halvparten av romaine og wok til den begynner å visne, deretter tilsett resten av romaine og wok til det akkurat begynner å visne og rekene er gjennomkokte, ca. 1 minutt. Rør inn sausen, og la det småkoke under omrøring i 2 minutter.