
Hot Crab and Artichoke Dip
Lær hvordan du lager en deilig hot crab and artichoke dip. Perfekt for forretter og selskaper. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 pakke (ca. 255 g) frosne artisjokkhjerter
- 1 rød paprika, finhakket
- 3 ss usaltet smør
- 2 ss hvetemel
- 3,75 dl halvt og halvt (half-and-half)
- 3 vårløk, tynne skiver
- 2 unser finrevet parmesanost (ca. 1/2 kopp)
- 1 1/2 ts fersk sitronjuice, eller etter smak
- 1 1/2 ss finhakkede, avdryppede sylteagurkjiliper
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts sellerisalt
- 340 g jumbo krabbekjøtt, nøye plukket
- Tilbehør: pita med bennefrø, ristet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375°F. Kok artiskokkhjertene i henhold til pakkens instruksjoner, sil godt av og finhakk. Kok paprika i 1 spiseskje smør i en tung kjele på 2 til 3 liter over moderat lav varme, rør av og til, til den er myk, ca. 5 minutter. Rør inn artiskokkhjertene og overfør blandingen til en bolle. Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i kjelen over moderat lav varme, tilsett mel og lag en jevning, rør i 3 minutter. Hell i halvparten og halv, mens du visper, og kok opp under stadig visping. Skru ned varmen og la det småkoke i 3 minutter, mens du visper. Ta av varmen og rør inn artiskokkblandingen, vårløk, 1/3 kopp parmesan, sitronsaft, jalapeños, salt og sellerisalt. Rør forsiktig inn krabbe. Overfør blandingen til en smurt, 1 ½ liter stor, lav ildfast form og strø over resten av parmesanen. Stek dipen midt i ovnen til den bobler, ca. 20–25 minutter. Server varm.
- 2Forvarm ovnen til 375°F.
- 3Kok artiskokkhjertene i henhold til pakkens instruksjoner, sil godt av og finhakk. Kok paprika i 1 spiseskje smør i en tung kjele på 2 til 3 liter over moderat lav varme, rør av og til, til den er myk, ca. 5 minutter. Rør inn artiskokkhjertene og overfør blandingen til en bolle.
- 4Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i kjelen over moderat lav varme, tilsett mel og lag en jevning, rør i 3 minutter. Hell i halvparten og halv, mens du visper, og kok opp under stadig visping. Skru ned varmen og la det småkoke i 3 minutter, mens du visper.
- 5Ta av varmen og rør inn artiskokkblandingen, vårløk, 1/3 kopp parmesan, sitronsaft, jalapeños, salt og sellerisalt. Rør forsiktig inn krabbe. Overfør blandingen til en smurt, 1 ½ liter stor, lav ildfast form og strø over resten av parmesanen.
- 6Stek dipen midt i ovnen til den bobler, ca. 20–25 minutter. Server varm.