Hello Fresh Mobile Banner
Hot Crab and Artichoke Dip

Hot Crab and Artichoke Dip

Lær hvordan du lager en deilig hot crab and artichoke dip. Perfekt for forretter og selskaper. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1 pakke (ca. 255 g) frosne artisjokkhjerter
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 3 ss usaltet smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3,75 dl halvt og halvt (half-and-half)
  • 3 vårløk, tynne skiver
  • 2 unser finrevet parmesanost (ca. 1/2 kopp)
  • 1 1/2 ts fersk sitronjuice, eller etter smak
  • 1 1/2 ss finhakkede, avdryppede sylteagurkjiliper
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts sellerisalt
  • 340 g jumbo krabbekjøtt, nøye plukket
  • Tilbehør: pita med bennefrø, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375°F. Kok artiskokkhjertene i henhold til pakkens instruksjoner, sil godt av og finhakk. Kok paprika i 1 spiseskje smør i en tung kjele på 2 til 3 liter over moderat lav varme, rør av og til, til den er myk, ca. 5 minutter. Rør inn artiskokkhjertene og overfør blandingen til en bolle. Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i kjelen over moderat lav varme, tilsett mel og lag en jevning, rør i 3 minutter. Hell i halvparten og halv, mens du visper, og kok opp under stadig visping. Skru ned varmen og la det småkoke i 3 minutter, mens du visper. Ta av varmen og rør inn artiskokkblandingen, vårløk, 1/3 kopp parmesan, sitronsaft, jalapeños, salt og sellerisalt. Rør forsiktig inn krabbe. Overfør blandingen til en smurt, 1 ½ liter stor, lav ildfast form og strø over resten av parmesanen. Stek dipen midt i ovnen til den bobler, ca. 20–25 minutter. Server varm.
  2. 2Forvarm ovnen til 375°F.
  3. 3Kok artiskokkhjertene i henhold til pakkens instruksjoner, sil godt av og finhakk. Kok paprika i 1 spiseskje smør i en tung kjele på 2 til 3 liter over moderat lav varme, rør av og til, til den er myk, ca. 5 minutter. Rør inn artiskokkhjertene og overfør blandingen til en bolle.
  4. 4Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i kjelen over moderat lav varme, tilsett mel og lag en jevning, rør i 3 minutter. Hell i halvparten og halv, mens du visper, og kok opp under stadig visping. Skru ned varmen og la det småkoke i 3 minutter, mens du visper.
  5. 5Ta av varmen og rør inn artiskokkblandingen, vårløk, 1/3 kopp parmesan, sitronsaft, jalapeños, salt og sellerisalt. Rør forsiktig inn krabbe. Overfør blandingen til en smurt, 1 ½ liter stor, lav ildfast form og strø over resten av parmesanen.
  6. 6Stek dipen midt i ovnen til den bobler, ca. 20–25 minutter. Server varm.