Grillede reker med honning- og ingefærbarbequesaus
oppskrift på grillede reker med en søt og krydret honning-ingefær barbecue saus, perfekt som forrett eller sommermat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Honning- og ingefærbarbecuesaus
- 4 pund jumbo-reker (21-25 per pund) eller ekstra-store reker (26-30 per pund) med skall, skrellet, med halen og tilstøtende skallsegment intakt, og renset for innvoller (se Koks' notater)
- 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 teskje salt
- Spesialutstyr: 18 til 24 (30 cm) trepinner (avhengig av størrelsen på rekene), bløtlagt i vann i 30 minutter
Fremgangsmåte
- 1For reker: Hvis nødvendig, tørk rekene forsiktig med papirhåndkle, og tre deretter omtrent 6 reker (gjennom topp og hale, slik at rekene blir krøllete) på hver spyd, uten å la det være mellomrom mellom rekene. Forbered grillen for direkte varme koking over middels varm kull (middels høy for gass); se Grilling Procedure. I mellomtiden, pensle rekene med vegetabilsk olje og strø jevnt over salt. Lett olj grillristen. Grill rekene, dekk kun til hvis du bruker gassgrill, og snu dem en gang, i 2 minutter. Pensle rekene med litt saus fra sausen, og snu dem. Pensle rekene med mer saus og grill til de er akkurat gjennomkokte, 1 til 2 minutter. Server med den reserverte sausen.