Forkullede sukkererter med kulturmelk-aioli
oppskrift på grillede sukkererter med rømme aioli, perfekt som forrett eller sommermat. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 2 ss fersk sitronsaft
- 1 stort eggeplomme
- 1 hvitløksfedd, finrevet
- 1/4 ts kosher-salt, pluss mer
- En klype cayennepepper
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 2 ss kulturmelk
- 2 ss crème fraîche
- Nykvernet svart pepper
- 680 g sukkererter, ubeskåret, delt
- 2 ss olivenolje, delt
- 1 ss tynne skiver av avrent oljeinnlagt calabresisk chili
- Flaksea salt (som Maldon)
Fremgangsmåte
- 1Bland shallot og sitronsaft i en liten bolle. Visp eggeplomme, hvitløk, kosher salt, cayennepepper og 2 teskjeer vann i en middels bolle. Mens du visper konstant, tilsett gradvis vegetabilsk olje, først dråpe for dråpe, til aiolien er tykk og glatt. Bland forsiktig inn kulturmelk, crème fraîche og shallotblandingen; smak til med kosher salt og svart pepper. Forbered grillen på middels høy varme. Vend halvparten av sukkererter med 1 spiseskje olivenolje i en middels bolle; krydre med kosher salt og svart pepper. Sett et metallrist eller grillkurv på grillristen og grill ertene på risten, vend dem av og til, til de er lett brent, ca. 4 minutter; legg dem tilbake i bollen. Kutt rå ertene i to på tvers på diagonalen og vend dem sammen med de grillede ertene, sammen med resten av olivenoljen. Krydre med svart pepper. Legg litt aioli på et fat og topp med sukkererter, chili og havsalt. (Sett til side resten av kulturmelk-aiolien til en annen salat, eller bruk den som dip.) Forberedelse: Kulturmelk-aioli kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 2Bland shallot og sitronsaft i en liten bolle. Visp eggeplomme, hvitløk, kosher salt, cayennepepper og 2 teskjeer vann i en middels bolle. Mens du visper konstant, tilsett gradvis vegetabilsk olje, først dråpe for dråpe, til aiolien er tykk og glatt. Bland forsiktig inn kulturmelk, crème fraîche og shallotblandingen; smak til med kosher salt og svart pepper.
- 3Forbered grillen på middels høy varme.
- 4Vend halvparten av sukkererter med 1 spiseskje olivenolje i en middels bolle; krydre med kosher salt og svart pepper. Sett et metallrist eller grillkurv på grillristen og grill ertene på risten, vend dem av og til, til de er lett brent, ca. 4 minutter; legg dem tilbake i bollen.
- 5Kutt rå ertene i to på tvers på diagonalen og vend dem sammen med de grillede ertene, sammen med resten av olivenoljen. Krydre med svart pepper. Legg litt aioli på et fat og topp med sukkererter, chili og havsalt. (Sett til side resten av kulturmelk-aiolien til en annen salat, eller bruk den som dip.)
- 6Forberedelse: Kulturmelk-aioli kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.