Hello Fresh Mobile Banner
Thailandske ribbe og lår

Thailandske ribbe og lår

Lær hvordan du lager deilige thai ribs og legs med autentiske smaker. En enkel oppskrift som passer til helgen eller hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp ferske korianderblader og møre stilker
  • 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1/4 kopp honning
  • Omtrent 1/4 kopp lavsodium soyasaus
  • Omtrent 2 spiseskjeer fiskesaus
  • 4 hvitløksfedd, knust fra skallet
  • 2 serranoskjerpepepper, frøet og hakket
  • 1 Fresno-skjærpepepper, skivet
  • En 2-tommers bit fersk ingefær, skrelt og revet
  • 900 gram svinekamribbe, delt i enkeltben
  • 8 kyllinglår (drumsticks), skinnet
  • 1 stilk sitrongrass, hvit del hakket
  • 1 lime, skivet
  • 1/3 kopp superfint sukker
  • En 1-tommers bit fersk ingefær, skrelt og tynnhakket
  • Omtrent 3 spiseskjeer riseddik
  • 2 spiseskjeer hakket fersk koriander
  • 2 spiseskjeer hakket fersk mynte
  • 2 spiseskjeer Sriracha
  • 1 spiseskje fiskesaus
  • 1 Fresno-skjærpepepper, finhakket
  • Saften av 1 lime
  • 1/2 kopp tørkrostede cashewnøtter eller peanøtter, finhakket
  • 1 bunt vårløk, tynnhakket (reserver de hvite delene til den thailandske agurksalaten, oppskrift følger)
  • Jasminris, til servering
  • Thai-Agurker, oppskrift følger, til servering
  • 2 spiseskjeer riseddik
  • 2 teskjeer superfint sukker
  • 1 teskje fint havsalt
  • Saften av 1 lime
  • 1 gulrot, raspet
  • 1 uten frø agurk, skrelt og tynnhakket
  • 1 bunt vårløksmør, finhakket
  • 1/4 kopp ferske mynteblader
  • 1 Fresno-skjærpepepper, frøet og finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1For ribbe og kyllinglår: Bland koriander, brunt sukker, honning, soyasaus, fiskesaus, hvitløk, chilipepper, ingefær og den hvite delen av sitrongresset i en blender eller food processor. Kjør til en ganske jevn, tykk saus dannes.
  2. 2Legg svineribbe og kyllinglår i en stor, lufttett plastpose eller en grunn plastbeholder, og fordel marinaden over kjøttet. Tilsett limeskivene og den øverste delen av sitrongresset i posen, og sett den i kjøleskapet i 1 til 4 timer.
  3. 3For den søt-sure sausen: Bland 1/2 kopp vann, sukker og ingefær i en liten kjele. Kok opp og la det småkoke under omrøring for å løse opp sukkeret, og la det småkoke i et par minutter for å infusere sirupen med ingefæren. Hell sirupen i en liten bolle og la den avkjøle. Fjern ingefæren, og rør inn eddik, koriander, mynte, Sriracha, fiskesaus, chilipepper og limesaft.
  4. 4Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  5. 5Legg ribbe i et jevnt lag i en ildfast form, og tilsett marinaden og limeskivene. Dekk godt med aluminiumsfolie og stek i 1 time. Ta ut formen av ovnen, og legg på kyllinglårene. Dekk til igjen og stek i ytterligere 30 minutter.
  6. 6Skru opp ovnstemperaturen til 220°C (425°F). Fjern folien og stek til ribbe og kyllinglår er dypt brune, ca. 20–25 minutter. Overfør til et serveringsfat og drypp med omtrent halvparten av den søt-sure sausen. Topp med nøtter og vårløk. Server med ris og thailandske agurker. Server resten av den søt-sure sausen ved bordet.
  7. 7Visp sammen eddik, sukker, havsalt og limesaft i en bolle til sukkeret og saltet er oppløst. Tilsett gulrøtter, agurker og vårløk, og vend forsiktig for å blande. Overfør blandingen til en plastbeholder med lokk og oppbevar i kjøleskapet til den skal serveres. Tilsett mynte og chilipepper rett før servering, og vend forsiktig igjen.