
Thailandske ribbe og lår
Lær hvordan du lager deilige thai ribs og legs med autentiske smaker. En enkel oppskrift som passer til helgen eller hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp ferske korianderblader og møre stilker
- 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
- 1/4 kopp honning
- Omtrent 1/4 kopp lavsodium soyasaus
- Omtrent 2 spiseskjeer fiskesaus
- 4 hvitløksfedd, knust fra skallet
- 2 serranoskjerpepepper, frøet og hakket
- 1 Fresno-skjærpepepper, skivet
- En 2-tommers bit fersk ingefær, skrelt og revet
- 900 gram svinekamribbe, delt i enkeltben
- 8 kyllinglår (drumsticks), skinnet
- 1 stilk sitrongrass, hvit del hakket
- 1 lime, skivet
- 1/3 kopp superfint sukker
- En 1-tommers bit fersk ingefær, skrelt og tynnhakket
- Omtrent 3 spiseskjeer riseddik
- 2 spiseskjeer hakket fersk koriander
- 2 spiseskjeer hakket fersk mynte
- 2 spiseskjeer Sriracha
- 1 spiseskje fiskesaus
- 1 Fresno-skjærpepepper, finhakket
- Saften av 1 lime
- 1/2 kopp tørkrostede cashewnøtter eller peanøtter, finhakket
- 1 bunt vårløk, tynnhakket (reserver de hvite delene til den thailandske agurksalaten, oppskrift følger)
- Jasminris, til servering
- Thai-Agurker, oppskrift følger, til servering
- 2 spiseskjeer riseddik
- 2 teskjeer superfint sukker
- 1 teskje fint havsalt
- Saften av 1 lime
- 1 gulrot, raspet
- 1 uten frø agurk, skrelt og tynnhakket
- 1 bunt vårløksmør, finhakket
- 1/4 kopp ferske mynteblader
- 1 Fresno-skjærpepepper, frøet og finhakket
Fremgangsmåte
- 1For ribbe og kyllinglår: Bland koriander, brunt sukker, honning, soyasaus, fiskesaus, hvitløk, chilipepper, ingefær og den hvite delen av sitrongresset i en blender eller food processor. Kjør til en ganske jevn, tykk saus dannes.
- 2Legg svineribbe og kyllinglår i en stor, lufttett plastpose eller en grunn plastbeholder, og fordel marinaden over kjøttet. Tilsett limeskivene og den øverste delen av sitrongresset i posen, og sett den i kjøleskapet i 1 til 4 timer.
- 3For den søt-sure sausen: Bland 1/2 kopp vann, sukker og ingefær i en liten kjele. Kok opp og la det småkoke under omrøring for å løse opp sukkeret, og la det småkoke i et par minutter for å infusere sirupen med ingefæren. Hell sirupen i en liten bolle og la den avkjøle. Fjern ingefæren, og rør inn eddik, koriander, mynte, Sriracha, fiskesaus, chilipepper og limesaft.
- 4Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 5Legg ribbe i et jevnt lag i en ildfast form, og tilsett marinaden og limeskivene. Dekk godt med aluminiumsfolie og stek i 1 time. Ta ut formen av ovnen, og legg på kyllinglårene. Dekk til igjen og stek i ytterligere 30 minutter.
- 6Skru opp ovnstemperaturen til 220°C (425°F). Fjern folien og stek til ribbe og kyllinglår er dypt brune, ca. 20–25 minutter. Overfør til et serveringsfat og drypp med omtrent halvparten av den søt-sure sausen. Topp med nøtter og vårløk. Server med ris og thailandske agurker. Server resten av den søt-sure sausen ved bordet.
- 7Visp sammen eddik, sukker, havsalt og limesaft i en bolle til sukkeret og saltet er oppløst. Tilsett gulrøtter, agurker og vårløk, og vend forsiktig for å blande. Overfør blandingen til en plastbeholder med lokk og oppbevar i kjøleskapet til den skal serveres. Tilsett mynte og chilipepper rett før servering, og vend forsiktig igjen.