Hello Fresh Mobile Banner
Yogurt- og myntmarinert grillet lammelår

Yogurt- og myntmarinert grillet lammelår

Lær hvordan du lager smakfullt lammelår marinert i yoghurt og mynte, perfekt for grilling. En enkel oppskrift for en saftig og aromatisk hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 benfri lammelår (ca. 2,3 kg), trimmet for overflødig fett
  • 5 fedd hvitløk, skrelt og tynne skiver
  • 2 kopper gresk yoghurt
  • 1/2 kopp ferske mynteblader
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 3 til 5 dråper sterk peppersaus
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en skrellekniv og lag flere små riss over hele overflaten av lammet, og fyll rissene med den skivede hvitløken. Bland yoghurt, mynte, spisskummen og hot pepper-sausen i en food processor og kjør til det er glatt. Legg lammet på et stort stekebrett og gni hele låret inn med yoghurten. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 8 timer, eller over natten.
  2. 2Forvarm grillen til høy varme. Ta lammet ut av marinaden og krydre godt med salt og pepper. Legg lammet med skinnsiden ned på grillen. Grill til skinnsiden er gyllenbrun, snu deretter lammet og skru ned varmen til middels slik at grillen holder en konstant temperatur på 175 grader Celsius. Fortsett å grille til et steketermometer som er satt dypt inn i kjøttet viser 63 grader Celsius for medium-rare, omtrent 1 1/4 til 1 1/2 time. Ta lammet av grillen, dekk med folie, og la det hvile i 10 minutter. Skjær kjøttet i skiver på skrå i ca. 0,6 cm tykkelse.