Hello Fresh Mobile Banner
Rød karri-peanøttdippsaus

Rød karri-peanøttdippsaus

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull red-curry peanøttdippsaus. Perfekt til din neste forrett eller som tilbehør. Enkel oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ristet, saltet peanøtter
  • 1 spiseskje pakket palmesukker eller mørkbrunt sukker
  • 2 til 3 teskjeer thai rød currypaste
  • 8 til 10 spiseskjeer vann
  • 2 spiseskjeer peanøtt- eller vegetabilsk olje
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 kopp finhakket sjalottløk (ca. 1 stor)
  • 2 ferske thai- eller serranoskudd (2 til 3 tommer; helst røde), inkludert frø, tynnsnittet på tvers

Fremgangsmåte

  1. 1Finhakk 3 spiseskjeer peanøtter i en food processor sammen med sukker. Finhakk resten av spiseskjeen med peanøtter for hånd. Rør sammen currypaste (etter smak) og 6 spiseskjeer vann til pastaen er oppløst. Varm opp olje i en tung stekepanne på 25 cm over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter hvitløk, sjalottløk og chili under omrøring til de er gylne, ca. 4 minutter. Tilsett den malte peanøttblandingen og kok under omrøring i 1 minutt. Rør inn curryblandingen og la det koke opp under konstant omrøring. Ta av varmen og rør inn hakkede peanøtter. La det avkjøle til romtemperatur, ca. 30 minutter, og tynn deretter ut med vann, én spiseskje av gangen, til ønsket konsistens.