Hello Fresh Mobile Banner
Lamb og polenta "lasagne"

Lamb og polenta "lasagne"

Oppdag hvordan du lager en deilig lam og polenta lasagne. En smakfull og enkel oppskrift som passer til enhver anledning. Perfekt for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 bokser (ca. 400-425 g) hakkede tomater
  • 2. 1/2 pluss 1/8 teskje malt allehånde
  • 3. 1 pund (ca. 450 g) lammekjøttdeig (ikke mager)
  • 4. 1 pund ferdiglaget vanlig polenta (i en plastinnpakket rull)
  • 5. 1/2 pund fersk mozzarellaost laget av helmelk, grovt revet (ca. 1 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C. Tøm en boks med tomater, og spar på saften. Bruk en skje til å knuse tomatene i grove biter på ca. 1/2 tomme hvis nødvendig. Kjør den andre boksen med tomater, inkludert saften, sammen med den reserverte saften (fra den første boksen), 1/4 teskje salt og 1/8 teskje allehånde i en blender til en jevn puré. Hell tomatsausen over i en tykk 2-liters kjele og kok opp uten lokk, rør av og til, til den er redusert til omtrent 1/2 kopp, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen. Varm en tørr, 30 cm stor stekepanne over middels varme til den er varm, og brun deretter lammekjøttet med 1/2 teskje salt, 1/4 teskje svart pepper og resten av allehånden, mens du rører og bryter opp klumper (men lar kjøttet være litt grovt), i ca. 5 minutter. Tilsett de avdryppede tomatene og kok, rør av og til, til saften er absorbert, ca. 1 minutt. Skjær polenta i skiver på ca. 0,6 cm tykkelse med en skarp kniv, og dekk bunnen av en 23 cm keramikk- eller glasspaiform med halvparten av polentaskivene (overlappende litt). Strø halvparten av lammekjøttet over polentaen, deretter halvparten av mozzarellaen, og til slutt resten av polentaen. Fordel resten av lammekjøttet på toppen, og spre tomatsausen over kjøttet. Topp med resten av mozzarellaen. Stek uten lokk til det bobler og begynner å bli brunt, ca. 20 minutter. La den hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 15 minutter før servering.
  2. 2Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C.
  3. 3Tøm en boks med tomater, og spar på saften. Bruk en skje til å knuse tomatene i grove biter på ca. 1/2 tomme hvis nødvendig.
  4. 4Kjør den andre boksen med tomater, inkludert saften, sammen med den reserverte saften (fra den første boksen), 1/4 teskje salt og 1/8 teskje allehånde i en blender til en jevn puré. Hell tomatsausen over i en tykk 2-liters kjele og kok opp uten lokk, rør av og til, til den er redusert til omtrent 1/2 kopp, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen.
  5. 5Varm en tørr, 30 cm stor stekepanne over middels varme til den er varm, og brun deretter lammekjøttet med 1/2 teskje salt, 1/4 teskje svart pepper og resten av allehånden, mens du rører og bryter opp klumper (men lar kjøttet være litt grovt), i ca. 5 minutter. Tilsett de avdryppede tomatene og kok, rør av og til, til saften er absorbert, ca. 1 minutt.
  6. 6Skjær polenta i skiver på ca. 0,6 cm tykkelse med en skarp kniv, og dekk bunnen av en 23 cm keramikk- eller glasspaiform med halvparten av polentaskivene (overlappende litt). Strø halvparten av lammekjøttet over polentaen, deretter halvparten av mozzarellaen, og til slutt resten av polentaen. Fordel resten av lammekjøttet på toppen, og spre tomatsausen over kjøttet. Topp med resten av mozzarellaen.
  7. 7Stek uten lokk til det bobler og begynner å bli brunt, ca. 20 minutter. La den hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 15 minutter før servering.