Fersk eggepasta-deig
lær hvordan du lager frisk eggepasta-deig med denne enkle oppskriften. perfekt for hjemmelaget pasta til ulike retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1, 2 kopper hvetemel
- 1 teskje salt
- 2 store egg, lett pisket
- 1 spiseskje olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en foodprosessor blandes melet, saltet, eggene, oljen og 4 spiseskjeer vann, og kjøres til blandingen begynner å danne en ball, og tilsetter mer vann, én teskje av gangen, hvis deigen er for tørr. Kjør den i ytterligere 30 sekunder for å elte den. Ta deigen ut av prosessoren og la den hvile, dekket med en snudd bolle, ved romtemperatur i 1 time.
- 2Still de glatte valsene på en pastamaskin på høyeste innstilling. (Valserne vil være vidt adskilt.) Del deigen i 4 deler, kjevle ut én del til en rektangulær form, og dekk de resterende delene med en snudd bolle. Strø melet over rektanglet og kjør det gjennom valsene. Brett rektanglet i to og kjør det gjennom valsene 6-8 ganger til, hver gang brettet i to, og strø melet over ved behov for å unngå at det setter seg fast. Skru innstillingen én hakk lavere, og kjør deigen gjennom valsene uten å brette. Fortsett å kjøre deigen gjennom valsene uten å brette, og skru innstillingen lavere ett hakk hver gang, til laveste innstilling er nådd. Kjevle ut de resterende pastadeigstykkene på samme måte.
- 3Bruk bladene på en pastamaskin som kutter 1/4-tommers brede strimler. Før den ene enden av et pastastykke gjennom bladene, mens den andre enden holdes rett opp fra maskinen. Fang opp strimlene under maskinen før hele stykket har gått helt gjennom valsene, og legg de kuttede strimlene lett over meletede jelly-roll-panner eller la dem henge over toppen av rette stoler eller på kleshengere. La pastaen tørke i 5 minutter før koking.