Panert kylling med mandel- og sesamstrøssel
Lær hvordan du lager sprø panfried kylling med mandel- og sesamdekking. En enkel og smakfull oppskrift for en deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 hvitløksfedd, grovhakket
- 1/2 kopp bringebær- eller tarragoneddik
- 1 kopp fersk limesaft (helst Key- eller meksikansk lime)
- 4 hermetiske chipotle-chili i adobo
- 1 teskje tørket sennep
- 1/2 kopp tamari
- 1 spiseskje kosher-salt
- 2 teskjeer malt svart pepper
- 1 kopp lettbrunt sukker
- 4 1/2 pund kylling, delt i 8 stykker
- 1 kopp rensede (grønne) gresskarfrø (ca. 140 g), ristet
- 1 kopp skivede mandler (ca. 115 g), ristet
- 1 kopp ferske, finmalte brødsmuler
- 1 kopp usaltet hvetemel
- 1/3 kopp sesamfrø
- 1 spiseskje pluss 1 teskje grovt salt
- 3/4 teskje cayennepepper
- 4 store egg
- 1 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 stang usaltet smør, delt i biter
Fremgangsmåte
- 1Lag marinade: Mos alle marinadeingredienser i en blender. Overfør marinaden til en stor bolle og vend kyllingen i for å dekke den. Mariner kyllingen, dekket og avkjølt, og snu den en gang, i 8 til 12 timer.
- 2Mos alle marinadeingredienser i en blender.
- 3Overfør marinaden til en stor bolle og vend kyllingen i for å dekke den. Mariner kyllingen, dekket og avkjølt, og snu den en gang, i 8 til 12 timer.
- 4Lag deigen: Kjør gresskarkjerner og mandler separat i en food processor til gresskarkjernene er grovt malt og mandlene er finmalt (ikke overprosesser), og overfør til en stor, flat bolle. Visp inn brødsmuler, mel, sesamfrø, 1 ss salt og cayennepepper. I en annen flat bolle, visp sammen egg og resten av teskjeen med salt.
- 5Kjør gresskarkjerner og mandler separat i en food processor til gresskarkjernene er grovt malt og mandlene er finmalt (ikke overprosesser), og overfør til en stor, flat bolle. Visp inn brødsmuler, mel, sesamfrø, 1 ss salt og cayennepepper. I en annen flat bolle, visp sammen egg og resten av teskjeen med salt.
- 6Kok kyllingen: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Ta kyllingen ut av marinaden og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Dypp ett stykke kylling i egg, la overflødig renne av, og vend det deretter i brødkrumme-deigen, og ryst av overflødig. Overfør til et fat og gjenta med resten av kyllingen. Varm opp olje i en dyp, stor stekepanne (helst godt innbrent støpejern) på middels varme til den er varm, men ikke røykende, og tilsett forsiktig smørbiter. Når smøret er smeltet, kok kyllingen i porsjoner (juster varmen om nødvendig for å forhindre at deigen blir for brun), og snu dem til de er gyldne, ca. 10 minutter totalt. Overfør den ferdigbrente kyllingen til en rist plassert i en dyp bakeplate. Når all kyllingen er brunet, stek den midt i ovnen til den er gjennomkokt, ca. 30 minutter.
- 7Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 8Ta kyllingen ut av marinaden og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Dypp ett stykke kylling i egg, la overflødig renne av, og vend det i brødkrumme-deigen, og ryst av overflødig. Overfør til et fat og gjenta med resten av kyllingen.
- 9Varm opp olje i en dyp, stor stekepanne (helst godt innbrent støpejern) på middels varme til den er varm, men ikke røykende, og tilsett forsiktig smørbiter. Når smøret er smeltet, kok kyllingen i porsjoner (juster varmen om nødvendig for å forhindre at deigen blir for brun), og snu dem til de er gyldne, ca. 10 minutter totalt. Overfør den ferdigbrente kyllingen til en rist plassert i en dyp bakeplate. Når all kyllingen er brunet, stek den midt i ovnen til den er gjennomkokt, ca. 30 minutter.