Paella
Lær hvordan du lager autentisk paella med vår enkle oppskrift. Perfekt for helgens middag eller festligheter. Enkel å følge og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1,4 kg småkamskjell, littlenecks eller østers
- 1,4 kg blåskjell, renset og skjegget fjernet
- 2 hvite løk, finhakket
- 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 900 g chorizo, kokt halvveis og skåret i medium skiver
- 1 ss fersk hakket hvitløk
- 3,5 dl tomatbuljong, hermetiske hele tomater, most i blender
- 28 g safran
- 1 kopp hakkede basilikumblader
- 1 kopp hakket flatbladpersille
- 4,5 dl kortkornet ris eller spansk ris
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Vask og inspiser alle skalldyrene, og oppbevar dem i kjøleskapet. I en stor, tykkbunnet gryte med lave sider, surre løken med halvparten av olivenoljen til den er myk. Tilsett chorizo og hvitløk, og surre i 5 minutter. Tilsett tomatbuljong, safran, halvparten av basilikumen og halvparten av persillen.
- 3Kok opp. Tilsett alle skalldyrene, risen, og krydre med salt og pepper. La det småkoke, dekk til, og ferdigstek i ovnen. Kok i 10 til 15 minutter, eller til risen er mør og skjellene har åpnet seg. Ta ut av ovnen og smak til med salt, pepper, resten av persillen, basilikumen og olivenoljen.