Paella

Paella

Lær hvordan du lager autentisk paella med vår enkle oppskrift. Perfekt for helgens middag eller festligheter. Enkel å følge og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1,4 kg småkamskjell, littlenecks eller østers
  • 1,4 kg blåskjell, renset og skjegget fjernet
  • 2 hvite løk, finhakket
  • 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 900 g chorizo, kokt halvveis og skåret i medium skiver
  • 1 ss fersk hakket hvitløk
  • 3,5 dl tomatbuljong, hermetiske hele tomater, most i blender
  • 28 g safran
  • 1 kopp hakkede basilikumblader
  • 1 kopp hakket flatbladpersille
  • 4,5 dl kortkornet ris eller spansk ris
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Vask og inspiser alle skalldyrene, og oppbevar dem i kjøleskapet. I en stor, tykkbunnet gryte med lave sider, surre løken med halvparten av olivenoljen til den er myk. Tilsett chorizo og hvitløk, og surre i 5 minutter. Tilsett tomatbuljong, safran, halvparten av basilikumen og halvparten av persillen.
  3. 3Kok opp. Tilsett alle skalldyrene, risen, og krydre med salt og pepper. La det småkoke, dekk til, og ferdigstek i ovnen. Kok i 10 til 15 minutter, eller til risen er mør og skjellene har åpnet seg. Ta ut av ovnen og smak til med salt, pepper, resten av persillen, basilikumen og olivenoljen.