Kraftig puré av jordskokk og potet
en fyldig og kremet mash med jordskokk og potet, perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund jordskokk, uskadet og vasket, kuttet i biter på 1 til 1 1/2 tomme
- 1 pund russetpoteter, skrellet og kuttet i 2-tommers biter
- 1 spiseskje grovt kosher-salt
- 3 spiseskjeer smør
Fremgangsmåte
- 1Kombiner jordskokk og poteter i en stor kjele. Hell over nok kaldt vann til å dekke, og tilsett 1 spiseskje grovt salt. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til alle grønnsakene er møre når de stikkes med en kniv, ca. 18 minutter. Sil av vannet, og spar kokevannet. Sett grønnsakene tilbake i kjelen. Mos grønnsakene, og tilsett det reserverte kokevannet i ½ koppfulle, litt etter litt, for å fukte til en grov blanding dannes. Rør inn smør. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør til en bolle og server. FORHANDSVARE: Kan lages 2 timer i forveien. Overfør mosen til en stor varmebestandig bolle. La den stå i romtemperatur. Varm opp igjen i samme bolle, satt over lett kokende vann, og rør av og til før servering.




