
Duchesspoteter
oppskrift på duchess potatoes - myke potetballer med smør og egg, perfekte som tilbehør til festmåltidet. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund bakepoteter, vasket
- 4 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 3 store egg
- 1/2 kopp halvhav eller melk
- 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer ferskrevet Parmesan
- Ferskrevet muskatnøtt
- Hvit pepper
- Salt
- Smeltet usaltet smør til å helle over potetene
Fremgangsmåte
- 1Stek potetene i en forvarmet ovn på 200 °C (400 °F) i 1 time, eller til de er møre.
- 2Del potetene i to på langs, skrap ut innmaten i en bolle, og press den gjennom en potetpresse i en stor bolle. Med en elektrisk mikser pisk inn smøret, én spiseskje av gangen, de hele eggene, ett om gangen, og halvmelken, og pisk blandingen til den er godt blandet og glatt. Tilsett 1/3 kopp parmesanost. Rør inn muskatnøtt, pepper og salt etter smak, og overfør blandingen til en sprøytepose med stor dekorativ tipp.
- 3Sprøyt ut blandingen i 6 rosetter på en smurt bakeplate, og drypp dem med det smeltede smøret og resten av osten. (Rosettene kan avkjøles, dekket løst, i flere timer eller over natten).
- 4Stek potetene i en forvarmet ovn på 180 °C (350 °F) i 10 til 15 minutter for romtempererte poteter, eller i 25 til 30 minutter for kalde poteter, eller til de er gjennomvarme. Deretter plasserer du bakeplaten under en forvarmet grille ca. 15 cm fra varmekilden, og griller potetene til toppene er gylne.