
Laksekaker
Lær hvordan du lager deilige salmon cakes med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller middag, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Vegetabilsk eller rapsolje til steking
- 3 porsjoner kokt laks (ca. 170 g per porsjon) eller 3 bokser laks à 170 g, godt avrent
- 1 ½ kopp knusningsmel (knekkemel)
- 2 store egg, pisket
- 2 runde teskjeer Old Bay-krydderblanding
- ½ rød paprika, frøet og finhakket
- 20 friske gressløk, hakket eller klippet
- 2–3 spiseskjeer fersk dill, en håndfull, finhakket
- 1 teskje cayennepepper-saus
- 1 sitron, revet skall og saften
- Salatgrønnsaker
- Grovt salt
- Ekstra jomfru olivenolje, til å dryppe over
- ½ kopp majones eller lett majones
- ½ kopp chilisaus
- 2 spiseskjeer sylteagurk- eller dillpicklesalat
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp en stor, tung stekepanne med 2,5 cm fritureolje over moderat varme.
- 3Rasp den avkjølte laksen med en gaffel. Tilsett knust kjeks i en bolle og arbeid det inn i fisken med hendene.
- 4Tilsett eggene, krydderet, pepper, gressløk, dill, chilisaus og revet sitronskall i bollen. Bland godt med hendene.
- 5Hvis blandingen er litt våt, tilsett litt mer knust kjeks.
- 6Form 7,5 cm store kaker av lakseblandingen, ca. 2,5 cm tykke.
- 7Dette gir omtrent 8 til 10 kaker.
- 8Stek kakene til de er gylne i ett lag, 3–4 minutter på hver side.
- 9La dem renne av på et fat med kjøkkenpapir.
- 10Vend salatbladene med grovt salt og saften av sitronen du revet.
- 11Drypp litt ekstra-virgin olivenolje over salaten og vend den forsiktig igjen for å dekke.
- 12Bland majones, chilisaus og sylteagurk i en liten skål.
- 13Anrett laksekakene på en seng av babyspinat, to kaker per person, og topp med chilimajones.