Hello Fresh Mobile Banner
Laksekaker

Laksekaker

Lær hvordan du lager deilige salmon cakes med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller middag, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Vegetabilsk eller rapsolje til steking
  • 3 porsjoner kokt laks (ca. 170 g per porsjon) eller 3 bokser laks à 170 g, godt avrent
  • 1 ½ kopp knusningsmel (knekkemel)
  • 2 store egg, pisket
  • 2 runde teskjeer Old Bay-krydderblanding
  • ½ rød paprika, frøet og finhakket
  • 20 friske gressløk, hakket eller klippet
  • 2–3 spiseskjeer fersk dill, en håndfull, finhakket
  • 1 teskje cayennepepper-saus
  • 1 sitron, revet skall og saften
  • Salatgrønnsaker
  • Grovt salt
  • Ekstra jomfru olivenolje, til å dryppe over
  • ½ kopp majones eller lett majones
  • ½ kopp chilisaus
  • 2 spiseskjeer sylteagurk- eller dillpicklesalat

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp en stor, tung stekepanne med 2,5 cm fritureolje over moderat varme.
  3. 3Rasp den avkjølte laksen med en gaffel. Tilsett knust kjeks i en bolle og arbeid det inn i fisken med hendene.
  4. 4Tilsett eggene, krydderet, pepper, gressløk, dill, chilisaus og revet sitronskall i bollen. Bland godt med hendene.
  5. 5Hvis blandingen er litt våt, tilsett litt mer knust kjeks.
  6. 6Form 7,5 cm store kaker av lakseblandingen, ca. 2,5 cm tykke.
  7. 7Dette gir omtrent 8 til 10 kaker.
  8. 8Stek kakene til de er gylne i ett lag, 3–4 minutter på hver side.
  9. 9La dem renne av på et fat med kjøkkenpapir.
  10. 10Vend salatbladene med grovt salt og saften av sitronen du revet.
  11. 11Drypp litt ekstra-virgin olivenolje over salaten og vend den forsiktig igjen for å dekke.
  12. 12Bland majones, chilisaus og sylteagurk i en liten skål.
  13. 13Anrett laksekakene på en seng av babyspinat, to kaker per person, og topp med chilimajones.