Hello Fresh Mobile Banner
Fattigmanns kaviar: Auberginesmørspredning

Fattigmanns kaviar: Auberginesmørspredning

Lær hvordan du lager en smakfull eggplant spread, kjent som poor man's caviar. Perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 medium, fast, fast eggplant
  • 1 fedd hvitløk, knust fra skallet
  • 2 klyper malt allehånde
  • Grovt salt og svart pepper
  • En håndfull flatbladet persilleblader
  • En skvett ekstra jomfru olivenolje
  • 1 fullkornsbaguette eller annet langt, sprøtt brød, skåret ved brødavdelingen

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til høyeste innstilling, minst 250 grader Celsius.
  2. 2Skjær 2 eller 3 snitt i hele auberginen. Plasser auberginen direkte på ovnsristen midt i ovnen og stek den til den er myk, ca. 20 minutter. La snittene vende opp slik at auberginen ikke mister væske under stekingen.
  3. 3Den stekte auberginen vil se ut som en flat dekk når du tar den ut av ovnen. Bruk en skarp kniv, og forsiktig skrell av skinnet fra auberginens kjøtt. Legg det kokte auberginkjøttet og saften i en food processor, og kjør sammen med hvitløk, allehånde, salt, pepper og persille. Pulsér til du får en jevn pasta, og tilsett en skvett olivenolje. Overfør til en serveringsskål. Frøene i auberginen vil få pålegget til å ligne kaviar, og derfor navnet: fattigmannskaviar.
  4. 4For å servere, omgi en skål med pålegget med sprø brødskiver.
  5. 5Smått: Blandet oliven og utvalg av italienske geitmelkoster er foreslåtte tilbehør til denne menyen for å fullføre buffeten. De krever ingen oppskrift eller forberedelse, og tilfører noe ekstra til utvalget. Plasser dem på buffeten nær auberginekavi og brød.