Stekte reker med hasselnøttromesco

Stekte reker med hasselnøttromesco

oppskrift på sautéed shrimp med kremet romesco saus med hasselnøtter, perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 nyora-chili
  • 2. 2 store røde paprika
  • 3. 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje pluss 2 spiseskjeer
  • 4. 1/2 kopp rå hasselnøtter
  • 5. 2 spiseskjeer finhakkede brødsmuler
  • 6. 2 hvitløksfedd, grovhakket
  • 7. 1 middels stor tomat, skrelt og frøet
  • 8. 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 9. Grovt salt og nykvernet svart pepper
  • 10. 16 ekstra store reker, skrellet, renset og skylt
  • 11. 1/4 kopp fersk flatbladpersille, finhakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt av stilkene fra Nyora-pepperne. Rist ut og kast frøene. Legg Nyora-pepperne i en varmebestandig bolle og dekk med 2 kopper kokende vann. Sett en liten tallerken oppå for å holde pepperne under vann, og la dem ligge til de er myke, ca. 20 minutter. Kast væsken som har vært brukt til bløtleggingen. Sett pepperne til side.
  2. 22. Rist rød paprika: På komfyren, hold paprikaene med tang over en åpen brenner, og vend dem til de er jevnt svarte, ca. 3 til 5 minutter. (Alternativt kan du legge paprikaene på et bakepapirkledd stekebrett og steke dem i ovnen ved 230°C (450°F) til skinnet blir brunt og løsner, ca. 30 minutter.) Overfør til en bolle og dekk tett med plastfolie i 15 minutter, slik at de damper og avkjøles litt. Skrell skinnet av paprikaene, fjern frøene, og sett paprikaene til side.
  3. 33. Varm 2 spiseskjeer olivenolje i en liten stekepanne over middels varme, og tilsett hasselnøttene og kokk, og rist et par ganger, til de er lett brune, ca. 4 minutter. Sil av hasselnøttene og la dem avkjøles litt. Fjern så mye papirbelegg som mulig fra nøttene. Kast oljen.
  4. 44. Lag romesco-sausen: Bland Nyora-pepperne, de ristet paprikaene, hasselnøttene, brødsmuler, hvitløk, tomater, sherry-eddik og 1/2 kopp olivenolje i en food processor. Krydre rikelig med salt og pepper, og puls til alt er helt puréaktig. Overfør til en liten plastbeholder, dekk til, og oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes. Romesco-sausen kan lages dagen før og oppbevares dekket i kjøleskapet.
  5. 55. Varm opp resten av olivenoljen, 1/4 kopp, i en stor, rettkantet stekepanne over høy varme. Tilsett reker, krydre med salt og pepper, og kok til rekene blir rosa og faste, ca. 1 til 2 minutter på hver side.
  6. 66. Varm opp den kalde romesco-sausen. Overfør rekene til et serveringsfat, og server romesco-sausen ved siden av. Pynt med hakket persille, og server umiddelbart.