Brandy-kyllingleverpaté
Lær hvordan du lager en deilig brandied chicken liver pâté med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør til festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp finhakket løk
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
- 450 gram kyllinglever, renset
- 1/4 kopp Cognac eller annen brandy
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- en klype malt allehånde
- 1/3 kopp tørkede currants
- Tilbehør: ristet franskbrød eller kjeks
Fremgangsmåte
- 1I en stor, tung stekepanne kok løk og hvitløk i smør over moderat varme, under omrøring, til de er myke. Tørk kyllinglever godt og krydre med salt og pepper. Tilsett leverne i løkblandingen og kok, under omrøring av og til, til de er gjennomkokte, men nesten ikke rosa innvendig, ca. 10 minutter. Tilsett brandy og la det småkoke i 2 minutter. Overfør den varme blandingen til en food processor og tilsett muskatnøtt, allehånde, salt og pepper etter smak. Kjør blandingen til den er veldig glatt og avkjøl den. Mens pâtéen avkjøles, dekk en bolle med currants med kokende vann og la dem trekke i 5 minutter. Sil currants og tørk dem forsiktig mellom tørkepapir. Overfør pâtéen til en bolle og rør inn currants. Pakk pâtéen i en krukke (eller flere krukker). Sett pâtéen i kjøleskapet, med overflaten dekket av plastfolie, i minst 6 timer og opptil 3 dager. La pâtéen bli romtemperert før servering. Server pâtéen med ristet brød eller kjeks.
- 2I en stor, tung stekepanne kok løk og hvitløk i smør over moderat varme, under omrøring, til de er myke. Tørk kyllinglever godt og krydre med salt og pepper. Tilsett leverne i løkblandingen og kok, under omrøring av og til, til de er gjennomkokte, men nesten ikke rosa innvendig, ca. 10 minutter. Tilsett brandy og la det småkoke i 2 minutter. Overfør den varme blandingen til en food processor og tilsett muskatnøtt, allehånde, salt og pepper etter smak. Kjør blandingen til den er veldig glatt og avkjøl den.
- 3Mens pâtéen avkjøles, dekk en bolle med currants med kokende vann og la dem trekke i 5 minutter. Sil currants og tørk dem forsiktig mellom tørkepapir.
- 4Overfør pâtéen til en bol