
Kremet bønnesuppe med ferske urter og spinat
oppskrift på en kremet bønnesuppe med friske urter og spinat. perfekt for en sunn og smakfull forrett eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 3 kopper hakket løk (ca. 2 mellomstore)
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
- 5 kopper lavsalt kyllingkraft
- 2 bokser á 15-16 gram hvite bønner, drenert
- 2 bokser á 15-16 gram kikerter, drenert
- 1 pakke med 170 gram babyspinatblader
- 1 spiseskje finhakket fersk salvie
- Revet parmesanost
- Ekstra virgin olivenolje (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til løken er gyllen, ca. 15 minutter. Tilsett rosmarin og rør i 1 minutt. Ha i all buljong og bønner. Kok opp suppen; skru ned varmen til middels lav og la den småkoke til smakene har blandet seg, ca. 10 minutter. Arbeid i porsjoner og overfør suppen til en blender, og kjør til den er glatt. Hell suppen tilbake i gryten. Rør inn spinat og salvie; rør til spinaten har visnet, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Server suppen i skåler. Dryss over parmesanost og drypp med ekstra virgin olivenolje, hvis ønskelig.
- 2Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til løken er gyllen, ca. 15 minutter. Tilsett rosmarin og rør i 1 minutt. Ha i all buljong og bønner. Kok opp suppen; skru ned varmen til middels lav og la den småkoke til smakene har blandet seg, ca. 10 minutter.
- 3Arbeid i porsjoner og overfør suppen til en blender, og kjør til den er glatt. Hell suppen tilbake i gryten. Rør inn spinat og salvie; rør til spinaten har visnet, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Server suppen i skåler. Dryss over parmesanost og drypp med ekstra virgin olivenolje, hvis ønskelig.