Kremet bønnesuppe med ferske urter og spinat

Kremet bønnesuppe med ferske urter og spinat

oppskrift på en kremet bønnesuppe med friske urter og spinat. perfekt for en sunn og smakfull forrett eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 3 kopper hakket løk (ca. 2 mellomstore)
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
  • 5 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 2 bokser á 15-16 gram hvite bønner, drenert
  • 2 bokser á 15-16 gram kikerter, drenert
  • 1 pakke med 170 gram babyspinatblader
  • 1 spiseskje finhakket fersk salvie
  • Revet parmesanost
  • Ekstra virgin olivenolje (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til løken er gyllen, ca. 15 minutter. Tilsett rosmarin og rør i 1 minutt. Ha i all buljong og bønner. Kok opp suppen; skru ned varmen til middels lav og la den småkoke til smakene har blandet seg, ca. 10 minutter. Arbeid i porsjoner og overfør suppen til en blender, og kjør til den er glatt. Hell suppen tilbake i gryten. Rør inn spinat og salvie; rør til spinaten har visnet, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Server suppen i skåler. Dryss over parmesanost og drypp med ekstra virgin olivenolje, hvis ønskelig.
  2. 2Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til løken er gyllen, ca. 15 minutter. Tilsett rosmarin og rør i 1 minutt. Ha i all buljong og bønner. Kok opp suppen; skru ned varmen til middels lav og la den småkoke til smakene har blandet seg, ca. 10 minutter.
  3. 3Arbeid i porsjoner og overfør suppen til en blender, og kjør til den er glatt. Hell suppen tilbake i gryten. Rør inn spinat og salvie; rør til spinaten har visnet, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Server suppen i skåler. Dryss over parmesanost og drypp med ekstra virgin olivenolje, hvis ønskelig.