Hello Fresh Mobile Banner
Røkelaks på toast eller jicama-hjerter

Røkelaks på toast eller jicama-hjerter

oppskrift på røyket laks servert på toast eller jicama hjerter. enkel, smakfull forrett perfekt for sommer- eller helårsselskaper.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 12 tynne skiver av sandwichbrød eller jicama
  • 4 spiseskjeer smeltet smør
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1 til 2 spiseskjeer fersk limesaft
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 12 tynne skiver røkelaks
  • 1 spiseskje finhakket dill
  • 1 spiseskje finhakkede gressløksstenger (gressløk kuttet i 5 cm lange biter)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Med en kakeskærer eller en hjerteformet utstikker, stikk ut hjerteformer (kan gjøres på forhånd). Pensle smeltet smør på begge sider av brødet og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 15 minutter eller til ristet brød er gyldentbrunt; fjern og sett til side til senere bruk. (Alternativt, for et lavkalorialternativ, skjær brede, tynne skiver av jicama, og stikk ut hjerteformer av disse – kan gjøres på forhånd og oppbevares i en fuktet klut i kjøleskapet.) Bland olivenolje og limesaft, og krydre lett med salt og pepper. Plasser to "hjerte"-formede toastbiter eller jicamaskiver midt på en middagsplate. Hjertepunktene bør møtes i midten og overlappe hverandre litt. Rull opp eller legg en skive røkelaks i midten av hvert hjerte, og pensle med olivenolje og riseddikdressing. For en profesjonell presentasjon, dryss dill og gressløk over alt, inkludert tallerkenen. Til slutt, kvern grovt nykvernet pepper over retten.