Hello Fresh Mobile Banner
Sesam-omsluttet, stekt tunfisk

Sesam-omsluttet, stekt tunfisk

Lær hvordan du lager sesame encrusted seared tuna, en velsmakende forrett perfekt for enhver anledning. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 (170 gram) filét av sushi-kvalitets gulfinne
  • 1 kopp asiatisk marinade, ferdigkjøpt
  • 1/2 kopp olivenolje, pluss 1/2 kopp, pluss 1 spiseskje
  • 1 kopp julienne-grønnsaker (gulrot, zucchini, squash)
  • 1 spiseskje svarte sesamfrø
  • 1 bunt gressløk
  • 1 kopp kokt hvit ris
  • 1 spiseskje vårløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Gni tunfiskbiten med marinaden og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter. Tilsett 1/2 kopp olivenolje i en middels stor stekepanne og skru på middels høy varme. Julienne alle grønnsakene og stek dem raskt, i 3 til 4 minutter. Sett til side og hold varme. Når tunfisken er ferdig, ta den ut av marinaden og dekk den med svarte sesamfrø. Hell ytterligere 1/2 kopp olivenolje i en middels stor stekepanne. Sett på middels høy varme og stek tunfisken på begge sider til den er gyllenbrun. La tunfisken avkjøle i 5 minutter. I en blender, kjør sammen gressløken og den resterende oljen, og sil blandingen. Sett den silte blandingen i kjøleskapet til den skal brukes. For å servere, form risen i en liten ramekin og plasser den midt på tallerkenen. Legg grønnsakene oppå. Deretter skjærer du tunfisken i 2,5 cm tykke skiver. Plasser dem rundt risen, og sørg for at de overlapper litt. Skje den gressløksoljen rundt tallerkenen og pynt med vårløk.