Hello Fresh Mobile Banner
Linguine med tunfisk Puttanesca

Linguine med tunfisk Puttanesca

oppskrift på linguine med tunfisk puttanesca, en smakfull og enkel hovedrett med italienske smaker. perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 340 gram linguine
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1/4 til 1/2 teskje rød pepperflak
  • 2 spiseskjeer kapers, drenert
  • 1/2 kopp grovhakkede kalamataoliven
  • 1 boks på 800 gram San Marzano plommetomater
  • 4 basilikumblader, revet, pluss mer til pynt
  • 1 boks på 150 gram albacoretunfisk, i olivenolje
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett linguine og kok til al dente.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og rød pepperflak og kok, mens du rører, til det er lett ristet, ca. 1–2 minutter. Tilsett kapers og oliven og stek i ytterligere 2 minutter. Knus tomatene med hendene og ha dem i pannen, og sett til side tomatjuicen. Kok til tomatene er litt tørre, ca. 2 minutter. Tilsett den reserverte tomatjuicen, basilikum og salt etter smak, og kok til sausen tykner, ca. 1–2 minutter. Tilsett tunfisk med oljen, og bruk en gaffel til å bryte den opp. Smak til med salt.
  3. 3Sil av pastaen, og ta vare på ½ kopp kokevann. Ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett sausen og det reserverte kokevannet, og vend godt. Smak til med pepper og pynt med mer basilikum.
  4. 4Fotograf: Antonis Achilleos