
Linguine med tunfisk Puttanesca
oppskrift på linguine med tunfisk puttanesca, en smakfull og enkel hovedrett med italienske smaker. perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 340 gram linguine
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 4 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1/4 til 1/2 teskje rød pepperflak
- 2 spiseskjeer kapers, drenert
- 1/2 kopp grovhakkede kalamataoliven
- 1 boks på 800 gram San Marzano plommetomater
- 4 basilikumblader, revet, pluss mer til pynt
- 1 boks på 150 gram albacoretunfisk, i olivenolje
- Nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett linguine og kok til al dente.
- 2I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og rød pepperflak og kok, mens du rører, til det er lett ristet, ca. 1–2 minutter. Tilsett kapers og oliven og stek i ytterligere 2 minutter. Knus tomatene med hendene og ha dem i pannen, og sett til side tomatjuicen. Kok til tomatene er litt tørre, ca. 2 minutter. Tilsett den reserverte tomatjuicen, basilikum og salt etter smak, og kok til sausen tykner, ca. 1–2 minutter. Tilsett tunfisk med oljen, og bruk en gaffel til å bryte den opp. Smak til med salt.
- 3Sil av pastaen, og ta vare på ½ kopp kokevann. Ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett sausen og det reserverte kokevannet, og vend godt. Smak til med pepper og pynt med mer basilikum.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos