
Kylling Parmesan
Lær hvordan du lager chicken parmesan, en klassisk italiensk rett med sprø kylling, tomatsaus og smeltet ost. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Fire kyllingbryst à 5 til 6 unser uten skinn eller én hel kylling (gjennomsnittlig 3 ½ pund)
- 1 spiseskje blandet salt og pepper
- ½ kopp helmelk
- 3 egg
- 1 kopp panko-rasp
- 1 spiseskje finhakket fersk persille
- Vegetabilsk olje til steking
- 1 kopp hvetemel krydret med salt og pepper
- 1 ½ kopper ferdiglaget rød saus
- 4 kopper kokt pasta
- 1 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Skjær brystet fra hele kyllingen hvis du bruker det. Deretter deler du brystet i to på langs og fjerner skinnet. Krydre deretter brystene med salt- og pepperblandingen. I en bolle, visp sammen melk og egg til det er jevnt blandet. Deretter blander du brødsmuler og persille og holder det separat til paneringen.
- 2Forvarm litt olje i en stor, tykk gryte til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) for steking. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 3For å panere kyllingen, dypp et bryst i den krydrede melken, deretter i eggeblandingen, og til slutt dekk jevnt med brødsmulene. Gjenta prosessen med resten av kyllingen. Etter at all kyllingen er panert, legg den i den forvarmede oljen og la den koke i 2 minutter. Snu deretter og gjenta kokeprosessen i ytterligere 2 minutter, til den er gyllenbrun. Etter koking, fjern kyllingen og la den renne av på tørkepapir for å fjerne overflødig olje.
- 4Etter steking, skje 1 spiseskje av den røde sausen over den kokte kyllingen og dryss med 2 spiseskjeer ost. Stek deretter i 6 til 7 minutter for å smelte osten. Ikke overdriv med saus, da kan kyllingen bli soggy.
- 5I en dyp kjele, varm opp den resterende sausen på middels varme til den er varm, og kast deretter inn den kokte pastaen og rør for å jevnt dekke pastaen med sausen. Når pastaen er dekket av saus og er varm, fordel den i boller og topp med den stekte kyllingen og resten av osten. Server.



