Kylling Parmesan

Kylling Parmesan

Lær hvordan du lager chicken parmesan, en klassisk italiensk rett med sprø kylling, tomatsaus og smeltet ost. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Fire kyllingbryst à 5 til 6 unser uten skinn eller én hel kylling (gjennomsnittlig 3 ½ pund)
  • 1 spiseskje blandet salt og pepper
  • ½ kopp helmelk
  • 3 egg
  • 1 kopp panko-rasp
  • 1 spiseskje finhakket fersk persille
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 1 kopp hvetemel krydret med salt og pepper
  • 1 ½ kopper ferdiglaget rød saus
  • 4 kopper kokt pasta
  • 1 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær brystet fra hele kyllingen hvis du bruker det. Deretter deler du brystet i to på langs og fjerner skinnet. Krydre deretter brystene med salt- og pepperblandingen. I en bolle, visp sammen melk og egg til det er jevnt blandet. Deretter blander du brødsmuler og persille og holder det separat til paneringen.
  2. 2Forvarm litt olje i en stor, tykk gryte til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) for steking. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  3. 3For å panere kyllingen, dypp et bryst i den krydrede melken, deretter i eggeblandingen, og til slutt dekk jevnt med brødsmulene. Gjenta prosessen med resten av kyllingen. Etter at all kyllingen er panert, legg den i den forvarmede oljen og la den koke i 2 minutter. Snu deretter og gjenta kokeprosessen i ytterligere 2 minutter, til den er gyllenbrun. Etter koking, fjern kyllingen og la den renne av på tørkepapir for å fjerne overflødig olje.
  4. 4Etter steking, skje 1 spiseskje av den røde sausen over den kokte kyllingen og dryss med 2 spiseskjeer ost. Stek deretter i 6 til 7 minutter for å smelte osten. Ikke overdriv med saus, da kan kyllingen bli soggy.
  5. 5I en dyp kjele, varm opp den resterende sausen på middels varme til den er varm, og kast deretter inn den kokte pastaen og rør for å jevnt dekke pastaen med sausen. Når pastaen er dekket av saus og er varm, fordel den i boller og topp med den stekte kyllingen og resten av osten. Server.