Eple- og pølsestuing

Eple- og pølsestuing

Lær hvordan du lager en deilig apple-sausage stuffing. Perfekt til høstmiddagen eller som en smakfull forrett. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1 1/4 pund mager svinekjøttfilet
  • 10 unser fersk svinefett
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje tørket timian, smuldret
  • 1 teskje tørket salvie, smuldret
  • 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 1/2 teskje nykvernet pepper
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1/4 kopp Cognac
  • 13 til 14 kopper 1/4-tommers daggammelt fransk brød i biter (med skorpen fjernet)
  • 10 spiseskjeer (1 1/4 stikker) usaltet smør
  • 2 kopper finhakket skrelt syrlig grønn eple (ca. 1 1/4 pund)
  • 1 1/2 kopper finhakket løk
  • 1 kopp finhakket selleri
  • 3/4 kopp finhakket fersk persille
  • 1 spiseskje tørket salvie
  • 1 1/2 teskje tørket timian, smuldret
  • 1 teskje salt
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Legg svinefilet og svinefett på en bakeplate. Frys i 20 minutter. Kutt raskt kjøttet og fettet i 2,5 cm store terninger. Kjør terningene gjennom en kjøttkvern med fin kvernplate (eller få kjøttkvernen til slakteren til å male kjøttet og fettet sammen to ganger). Overfør blandingen til en stor bolle. Tilsett salt, timian, salvie, muskatnøtt, pepper og allehånde, og bland godt. Rør inn Cognac. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Forvarm ovnen til 150°C. Fordel fransk brød på to store stekeplater. Stek til det er brunt og tørt, og rør ofte, i 20–30 minutter. La det avkjøle. Overfør til en stor blandebolle. Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett pølse og stek til den ikke lenger er rosa, ca. 5–7 minutter, og rør og press med en gaffel av og til for å bryte opp klumper. Tilsett pølsen i brødet med en hullsleiv. Kast fettet fra stekepannen. Smelt resten av smøret i samme panne over lav varme. Tilsett eple, løk og selleri, og stek til grønnsakene begynner å mykne, ca. 5–7 minutter, og rør av og til. Rør inn persille og stek i ytterligere 2–3 minutter. Bland blandingen inn i brødet og vend forsiktig. Rør inn de resterende ingrediensene. Smak til og juster krydderet. La det avkjøle helt. Hvis du skal servere fyllet separat (uten kalkun), dekk til og stek i 1 time ved 160°C.
  2. 2Legg svinefilet og svinefett på en bakeplate. Frys i 20 minutter. Kutt raskt kjøttet og fettet i 2,5 cm store terninger. Kjør terningene gjennom en kjøttkvern med fin kvernplate (eller få kjøttkvernen til slakteren til å male kjøttet og fettet sammen to ganger). Overfør blandingen til en stor bolle. Tilsett salt, timian, salvie, muskatnøtt, pepper og allehånde, og bland godt. Rør inn Cognac. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  3. 3Forvarm ovnen til 150°C. Fordel fransk brød på to store stekeplater. Stek til det er brunt og tørt, og rør ofte, i 20–30 minutter. La det avkjøle. Overfør til en stor blandebolle.
  4. 4Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett pølse og stek til den ikke lenger er rosa, ca. 5–7 minutter, og rør og press med en gaffel av og til for å bryte opp klumper. Tilsett pølsen i brødet med en hullsleiv. Kast fettet fra stekepannen.
  5. 5Smelt resten av smøret i samme panne over lav varme. Tilsett eple, løk og selleri, og stek til grønnsakene begynner å mykne, ca. 5–7 minutter, og rør av og til. Rør inn persille og stek i ytterligere 2–3 minutter. Bland blandingen inn i brødet og vend forsiktig. Rør inn de resterende ingrediensene. Smak til og juster krydderet. La det avkjøle helt.
  6. 6Hvis du skal servere fyllet separat (uten kalkun), dekk til og stek i 1 time ved 160°C.