
Frokostpopovers med italiensk pølse
Lær hvordan du lager deilige frokostpopovers fylt med italiensk pølse. En enkel og smakfull oppskrift som passer perfekt til helgen eller hverdagens start.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- Smør, til å smøre formen
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- To pølser à 3–4 unser med søt eller krydret italiensk pølse, uten svor
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 kopp revet røyket mozzarellaost (4 unser)
- 4 store egg, romtempererte
- 2 kopper melk, romtemperert
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 2 små vårløk, kun de lysegrønne og hvite delene, finhakket til ca. 1/4 kopp
- 3 spiseskjeer fersk basilikum, hakket
- 1 1/2 teskje kosher salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- Maple sirup, til å dryppe over
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: En 12-koppers non-stick muffinsform, hver kopp med omtrent 1/2 kopp kapasitet, eller en 12-koppers popoverform, hver kopp med omtrent 1/2 kopp kapasitet.
- 2Plasser en ovnsrist i midten av ovnen og forvarm til 200 grader Celsius. Smør muffinsformene.
- 3Varm opp oljen på middels varme i en middels stor non-stick stekepanne. Tilsett pølsen og del den opp i biter på omtrent 0,5–1,25 cm med en tresleiv. Stek til den er brun og gjennomstekt, ca. 6 minutter. Tilsett hvitløken og stek til den er aromatisk, ca. 30 sekunder.
- 4Fordel ca. 1 1/2 spiseskje med pølse i hver muffinsform. Strø osten over pølsen.
- 5Pisk eggene i en blender til det er skummende, ca. 15 sekunder. Tilsett melk, mel, finhakket grønn løk, basilikum, salt og pepper. Bland til alt er akkurat blandet. Hell røren i muffinsformene, fyll hver kopp opp til rett under kanten. Stek uten å åpne ovnsdøren, til de er puffet opp og gylne, ca. 35 minutter.
- 6Plasser popoverene på et fat og drypp over lønnesirup.

