Tomatkake med tomatglasur
oppskrift på en deilig tomatkake toppet med glaserte tomater. enkel å lage, perfekt som forrett eller lett middag. oppdag smakfull mat med friske tomater.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Non-stick kokespray, til å spraye brødformen
- 450 gram modne tomater (ca. 3 stk.)
- 1 kopp lyst brunt sukker
- 6 spiseskjeer smør, romtemperert
- 2 egg
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje kanel
- 1 teskje salt
- 1 kopp melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray en brødform med non-stick bakepulverspray.
- 2Mos tomatene i en blender og mål opp 2 kopper til kaken. Sett til side resten av juicen til glasuren.
- 3I en bolle med en kjøkkenmaskin, krem sukkeret og smøret sammen til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen, og bland deretter inn 2 kopper tomatpuré. Sikt sammen mel, natron, kanel og salt i en bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i tomat- og smørblandingen og bland godt.
- 4Hell røren i den forberedte formen og stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter. La den avkjøle litt, fjern deretter fra formen og sett på en rist for å avkjøle helt.
- 5For å lage tomatglasuren, bland sammen melis og 2 spiseskjeer av den reserverte tomatjuicen til blandingen får en glasuraktig konsistens. Drypp over toppen av kaken.


