Tomatkake med tomatglasur

Tomatkake med tomatglasur

oppskrift på en deilig tomatkake toppet med glaserte tomater. enkel å lage, perfekt som forrett eller lett middag. oppdag smakfull mat med friske tomater.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Non-stick kokespray, til å spraye brødformen
  • 450 gram modne tomater (ca. 3 stk.)
  • 1 kopp lyst brunt sukker
  • 6 spiseskjeer smør, romtemperert
  • 2 egg
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje salt
  • 1 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray en brødform med non-stick bakepulverspray.
  2. 2Mos tomatene i en blender og mål opp 2 kopper til kaken. Sett til side resten av juicen til glasuren.
  3. 3I en bolle med en kjøkkenmaskin, krem ​​sukkeret og smøret sammen til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen, og bland deretter inn 2 kopper tomatpuré. Sikt sammen mel, natron, kanel og salt i en bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i tomat- og smørblandingen og bland godt.
  4. 4Hell røren i den forberedte formen og stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter. La den avkjøle litt, fjern deretter fra formen og sett på en rist for å avkjøle helt.
  5. 5For å lage tomatglasuren, bland sammen melis og 2 spiseskjeer av den reserverte tomatjuicen til blandingen får en glasuraktig konsistens. Drypp over toppen av kaken.