Ananasquesillo
oppskrift på pineapple quesillo, en frisk og deilig dessert perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og smakfull for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 (14 unse) boks søtet kondensert melk
- 4 egg
- 1 ½ kopper helmelk
- 1 (13,25 unse) boks skivet ananas i tykt sirup, sirupen reserveres
- 1 spiseskje kokosaromatisk rom (for eksempel Malibu®)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Visp kondensert søtet melk og egg sammen i en bolle; tilsett melk, 1 ½ teskje sirup fra hermetisk ananas, og rom, og rør godt.
- 3Hell resten av sirupen fra den hermetiske ananasen i en kjele og kok opp over middels varme til det bobler og sirupen blir mørkere, ca. 2–3 minutter. Ta kjelen av varmen, og hell sirupen i en eggekremform. Drei formen slik at bunnen dekkes helt av sirup. Legg ananasskivene i sirupen, og hell melkeblandingen over ananasen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. Avkjøl til romtemperatur, og sett i kjøleskapet til den er avkjølt, minst 1 time.



