Sjokolade- og pekannøttbark

Sjokolade- og pekannøttbark

Lær hvordan du lager en deilig chocolate pecan bark. Enkel oppskrift perfekt for sjokoladeelskere og til helgekos. Klar på under 30 minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp grovhakkede pekannøtter
  • 1/4 teskje havsalt
  • 1/4 teskje blackening-krydder
  • 2 1/2 kopper bittersøte sjokoladeknapper
  • 1 (1 unse) firkant usøtet bakechokolade, grovhakket
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett.
  2. 2Fordel pecannøtter på bakepapiret og strø over havsalt og krydderiblanding med svartpepper.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til pecannøttene er lett ristet og dufter, ca. 5–6 minutter. Ta ut av ovnen og la pecannøttene avkjøles.
  4. 4Ha sjokoladeknapper i toppen av et dobbelkoker over småkokeende vann; tilsett gradvis usøtet bakekakao og rør. Tilsett vaniljeekstrakt og varm opp til sjokoladen er smeltet og glatt, ca. 5–10 minutter. Bland inn halvparten av pecannøttene i den smeltede sjokoladen.
  5. 5Hell sjokoladeblandingen på det forberedte bakepapiret og strø resten av pecannøttene over. La det avkjøles til romtemperatur, ca. 30 minutter. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det har stivnet, minst 1 time. Bryt i biter.