Sjokolade- og pekannøttbark
Lær hvordan du lager en deilig chocolate pecan bark. Enkel oppskrift perfekt for sjokoladeelskere og til helgekos. Klar på under 30 minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp grovhakkede pekannøtter
- 1/4 teskje havsalt
- 1/4 teskje blackening-krydder
- 2 1/2 kopper bittersøte sjokoladeknapper
- 1 (1 unse) firkant usøtet bakechokolade, grovhakket
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 2Fordel pecannøtter på bakepapiret og strø over havsalt og krydderiblanding med svartpepper.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til pecannøttene er lett ristet og dufter, ca. 5–6 minutter. Ta ut av ovnen og la pecannøttene avkjøles.
- 4Ha sjokoladeknapper i toppen av et dobbelkoker over småkokeende vann; tilsett gradvis usøtet bakekakao og rør. Tilsett vaniljeekstrakt og varm opp til sjokoladen er smeltet og glatt, ca. 5–10 minutter. Bland inn halvparten av pecannøttene i den smeltede sjokoladen.
- 5Hell sjokoladeblandingen på det forberedte bakepapiret og strø resten av pecannøttene over. La det avkjøles til romtemperatur, ca. 30 minutter. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det har stivnet, minst 1 time. Bryt i biter.

