En enkel, kremet squashgrateng

En enkel, kremet squashgrateng

oppskrift på en enkel og kremet squashgrateng som er perfekt for en rask og smakfull middag eller som tilbehør til enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp smør
  • 4 gule sommer squash, tynne skiver
  • 1 liten gul løk, tynne skiver (valgfritt)
  • 1 kopp rømme
  • 1 egg, lett pisket
  • 1 kopp revet skarp Cheddar-ost
  • 1 pakke runde kjeks (som Ritz®), knust og delt
  • 1/4 kopp smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en ildfast form på 1 liter.
  2. 2Smelt 1/4 kopp smør i en kjele over middels varme. Kok og rør ut squash og løk i det varme smøret til de er møre, ca. 10 til 15 minutter. Sil av og avkjøl grønnsakene.
  3. 3Visp rømme og egg sammen i en stor bolle. Tilsett squashblandingen, cheddarost og halvparten av de knuste kjeksene, og rør godt sammen. Hell blandingen i den forberedte formen.
  4. 4Bland de resterende kjeksene og det smeltede smøret i en bolle; fordel over squashblandingen og trykk forsiktig ned.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til kjeksene er lett gyldne, ca. 20 minutter.