En enkel, kremet squashgrateng
oppskrift på en enkel og kremet squashgrateng som er perfekt for en rask og smakfull middag eller som tilbehør til enhver anledning
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp smør
- 4 gule sommer squash, tynne skiver
- 1 liten gul løk, tynne skiver (valgfritt)
- 1 kopp rømme
- 1 egg, lett pisket
- 1 kopp revet skarp Cheddar-ost
- 1 pakke runde kjeks (som Ritz®), knust og delt
- 1/4 kopp smeltet smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en ildfast form på 1 liter.
- 2Smelt 1/4 kopp smør i en kjele over middels varme. Kok og rør ut squash og løk i det varme smøret til de er møre, ca. 10 til 15 minutter. Sil av og avkjøl grønnsakene.
- 3Visp rømme og egg sammen i en stor bolle. Tilsett squashblandingen, cheddarost og halvparten av de knuste kjeksene, og rør godt sammen. Hell blandingen i den forberedte formen.
- 4Bland de resterende kjeksene og det smeltede smøret i en bolle; fordel over squashblandingen og trykk forsiktig ned.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til kjeksene er lett gyldne, ca. 20 minutter.
