Linguine med hvitløksreker og basilikum
Lær hvordan du lager en smakfull linguine med hvitløk, reker og frisk basilikum. En enkel og rask rett for en herlig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 unser linguine
- 6 spiseskjeer (3/4 stang) smør
- 1 1/2 pund store reker, skrelte og rensede
- 6 grønne løk, hakket
- 6 hvitløksfedd, grovhakket
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 2 teskjeer finrevet sitrusskall av sitron
- 2 flasker på 8 unser med kamskjelljuice
- 1/2 kopp pisket krem
- 1/2 kopp fersk basilikum, hakket
Fremgangsmåte
- 1Kok pasta i en gryte med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand; sil av vannet. Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett reker; dryss over salt og pepper. Surr rekene til de nesten er ugjennomsiktige i midten, ca. 2 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør rekene til en middels stor bolle. Tilsett løk og hvitløk i den samme stekepannen; surr i 1 minutt. Tilsett vin og sitrusskall. Kok opp til det reduseres til en glasur, ca. 2 minutter. Tilsett muslingkraft og fløte; kok opp til sausen tykner, ca. 8 minutter. Returner rekene og saften til stekepannen. Tilsett pasta; vend forsiktig slik at det blir dekket av sausen. Bland inn basilikum. Smak til med salt og pepper.
- 2Kok pasta i en gryte med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand.
- 3Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett reker; dryss over salt og pepper. Surr rekene til de nesten er ugjennomsiktige i midten, ca. 2 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør rekene til en middels stor bolle. Tilsett løk og hvitløk i den samme stekepannen; surr i 1 minutt. Tilsett vin og sitrusskall. Kok opp til det reduseres til en glasur, ca. 2 minutter. Tilsett muslingkraft og fløte; kok opp til sausen tykner, ca. 8 minutter. Returner rekene og saften til stekepannen. Tilsett pasta; vend forsiktig slik at det blir dekket av sausen. Bland inn basilikum. Smak til med salt og pepper.


